Страва готується з простих продуктів без м'яса та яєць, чудово підійде для вегетаріанців або для тих, хто просто дотримується посту.
Гречану крупу й картоплю відваріть, гриби посмажте з цибулею, все перемішайте, сформуйте котлети та обсмажте. Подавайте гречаники з грибами і картоплею з будь-яким соусом або сметаною.
Інгредієнти
- Гречану крупу промийте. Викладіть до каструлі, залийте 260 мл холодної води та варіть протягом 20 хвилин. Остудіть.
- Картоплю очистьте, наріжте шматочками. Покладіть до каструлі, посоліть, залийте водою та варіть 15 хвилин від часу закипання. Злийте рідину та розімніть у пюре. Остудіть.
- Цибулю очистьте, помийте та наріжте дрібними кубиками.
- Печериці промийте та наріжте кубиками.
- Кріп подрібніть.
- На сковороді з олією обсмажте цибулю до прозорості, додайте гриби, посоліть і смажте десять хвилин до випаровування вологи.
- До миски викладіть гречку, картоплю, гриби з цибулею, кріп, часник, чорний мелений перець і сіль. Перемішайте.
- Вівсяне борошно насипте в тарілку.
- Мокрими руками сформуйте невеликі котлети, обваляйте в борошні та обсмажте на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на середньому вогні з двох боків до золотавого кольору.
Поради:
- Гриби використовуйте будь-які.
- Замість вівсяного борошна можна використовувати пшеничне.
Читайте також:
- Салат з крабовими паличками та плавленим сиром: незвичайний рецепт
- Боул з червоною рибою: рецепт смачної та поживної страви
- Куряча шия по-одеськи: оригінальний рецепт від Савви Лібкіна