Хлібний квас: домашній рецепт смачного напою

Хлібний квас: домашній рецепт смачного напою

Квас / Фото: Credits

Цей напій бурштинового кольору має смак, який освіжає та чудово втамовує спрагу.

Фудблогерка Юлія Сенич поділилася з підписниками рецептом домашнього квасу, який в її родині готують вже багато років.

Інгредієнти

хліб темний
350 г
родзинки
15–20 шт.
дріжджі сухі
1 ч. л.
цукор
130 г
вода  
3 л

Приготування:

  • Темний хліб запечіть у духовці за температури 200 °C приблизно 20 хвилин.
  • Для гарного бурштинового кольору цукор насипте до сотейника та варіть до моменту карамелізації. Обережно влийте воду і зніміть з вогню.
  • До трилітрової банки покладіть хліб, родзинки, цукор та засипте дріжджі. Залийте карамельним сиропом і кипʼяченою водою.
  • Залиште в теплому місці на одну добу, накривши квас гумовою рукавицею або марлею.
  • Готовий квас процідіть через сито чи марлю і недоливаючи 4-5 см до країв пляшки, залиште в холодильнику охолоджуватися.

Смачного!

Цей домашній квас має насичений смак і може стати чудовим доповненням до ваших страв. Насолоджуйтеся рецептом, перевіреним роками.

Читайте також:

З чого готують традиційний квас? | Знаю – споживаю

З чого готують традиційний квас? | Знаю – споживаю

Повʼязані теми:

Наступна публікація