Цей напій бурштинового кольору має смак, який освіжає та чудово втамовує спрагу.
Фудблогерка Юлія Сенич поділилася з підписниками рецептом домашнього квасу, який в її родині готують вже багато років.
Інгредієнти
Приготування:
- Темний хліб запечіть у духовці за температури 200 °C приблизно 20 хвилин.
- Для гарного бурштинового кольору цукор насипте до сотейника та варіть до моменту карамелізації. Обережно влийте воду і зніміть з вогню.
- До трилітрової банки покладіть хліб, родзинки, цукор та засипте дріжджі. Залийте карамельним сиропом і кипʼяченою водою.
- Залиште в теплому місці на одну добу, накривши квас гумовою рукавицею або марлею.
- Готовий квас процідіть через сито чи марлю і недоливаючи 4-5 см до країв пляшки, залиште в холодильнику охолоджуватися.
Смачного!
Цей домашній квас має насичений смак і може стати чудовим доповненням до ваших страв. Насолоджуйтеся рецептом, перевіреним роками.
Читайте також:
- Лужна вода: корисний напій для вашого здоров’я
- Зелений смузі: рецепт корисного напою для вашого здоровʼя
- Гарбузова кава з шоколадом: цікавий рецепт осіннього напою