Холодець із яблук: оригінальний рецепт пісного десерту

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Холодець із яблук: оригінальний рецепт пісного десерту

Credits

Щоб приготувати цей смачний і пісний рецепт, вам знадобиться всього 25 хвилин.

Піст — не привід відмовлятися від десерту. З яблук, родзинок і журавлини ви можете приготувати смачний і корисний десерт.

Інгредієнти на 4 порції

  • 6 великих яблук Голден
  • 2/3 скл. суміші рубаних горіхів (волоських, мигдалю, фундука)
  • 1/2 скл. родзинок
  • ½ скл. кураги
  • 1/2 скл. сушеної журавлини
  • ¼ ч. л. ванільного цукру
  • пакетик харчового желатину
  • 4 ст. л. меду

Яблука помити і очистити від серцевини, сухофрукти вимити, горіхи подрібнити і злегка обсмажити на сухій сковороді. Очищені та подрібнені яблука потушкувати в духовці до прозорого стану з невеликою кількістю води — приблизно 7 хвилин. Окремо розвести пакет желатину в невеликій кількості води. У готове пюре додати желатин і ванільний цукор і як слід розмішати. У пласку посудину або в окремі креманки насипати на дно шар родзинок, горіхів і кураги, розрізаної на кілька частин. Кілька горішків залишити для прикраси. Зверху залити яблучним пюре, викласти журавлину, додатково прикрасити горішками і відправити в холодильник до повного застигання.

Тонкощі: сухофрукти і горіхи легко міняти на свій розсуд, замість кураги можна взяти ківі або в'ялені банани. Також страва  тільки виграє, якщо подавати її з ягідним мусом або варенням.

Софія Яроцька

Читайте також: Рецепт тирамісу: улюблений італійський десерт від Євгена Клопотенка.

Більше рецептів шукайте в розділі "Кухня".

Наступна публікація