Подавати таку картоплю можна як самостійну страву, або на гарнір.
Запекти картоплю можна різними способами, і в кожного кулінара є улюблені рецепти. Я ж поділюся з вами своїм секретом. Картопля виходить хрумкою, якщо попередньо відварити її з невеликою кількістю соди. Харчова сода розщеплює пектин і витягує крохмаль на поверхню. Завдяки цьому картопля запікається набагато швидше та вкривається хрусткою рум'яною скоринкою.
Інгредієнти:
- 1,5 кг картоплі
- 2 ст. л олії
- 1 ч. л сухого часнику
- 1 ч. л меленої паприки
- 1 ч. л солі
- ½ ч. л соди
- ½ ч. л чорного меленого перцю
- 2-3 гілочки чебрецю
Час приготування: 45 хвилин
Приготування покроково:
1. Картоплю очищуємо від шкірки та промиваємо. Нарізаємо шматочками. Щоб шматочки вийшли приблизно однаковими, можна розрізати їх трикутниками, як показано на відео. Заливаємо окропом, додаємо соду і ставимо на плиту. Коли картопля закипить, варимо приблизно три-чотири хвилини. Зливаємо воду і даємо трохи охолонути.
2. В цей час готуємо ароматну олію зі спеціями. Додаємо мелену паприку, чорний перець, сіль та часник. Все добре перемішуємо і поливаємо остиглу картоплю. Сюди ж відправляємо листочки чебрецю. Перемішуємо картоплю з ароматною сумішшю.
3. Викладаємо картоплю на деко в один шар. Запікаємо 20-25 хвилин за 200°C. Час приготування залежить від розміру й сорту картоплі. Орієнтуйтеся на колір. Коли картопля стане рум'яною, отже, вона вже готова.
Відеоверсія приготування:
Смачного!
Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com
Читайте також: Рецепт американського бананового хліба з горіхами