Хрусткі вафельні трубочки: рецепт від Андрія Величка

Хрусткі вафельні трубочки: рецепт від Андрія Величка

Фото: Credits

Хрусткі вафлі - це дуже круто, особливо якщо ви давно їх не їли. А приготувати їх ну зовсім просто.

Я знаю дуже мало людей, яким би не подобалися хрусткі вафельні трубочки. Ну геть кілька людей, не більше. Більшість, зокрема і я, просто не тямлю себе від добротної, хрусткої, ароматної вафельної трубочки. Такої, що ламається просто в руках, пахне маслом і ваніллю. Тим більше, якщо трубочка ще і з начинкою з вареного згущеного молока з горішками. Хтось пам'ятає цей смак з дитинства, хтось вперше спробував вчора. Це не так важливо. Зараз всі навколо роблять бельгійські вафлі, пишні і великі. Я, чесно кажучи, їх не розумію. Тому далі я опишу рецепт старих добрих вафельних трубочок.

Але для цього вам знадобиться вафельница. В ідеалі - старого зразка, з товстого металу. Такі можна знайти на горищах у друзів-родичів, на блошиних ринках або за запитом в інтернеті. Є електричні, а є і простіші - які потрібно гріти на газовій плиті. Перші, звичайно, краще. Дуже важливо, щоб поверхня була непошкоджена - без подряпин і тріщин - інакше вафель, які ідеально відстають, буде складно домогтися. Але якщо у вас немає старої вафельниці, і вам не вдалося позичити-дістати-знайти, то, думаю, можна купити сучасну. Швидше за все, і з нею вийдуть пристойні вафлі.

Інгредієнти:

борошно - 2 склянки;

вода - 1,5-2 склянки (залежить від борошна);

цукор - 1/2 склянки;

сіль, сода - на кінчику ножа;

1 яйце;

30 г вершкового масла;

ваніль.

Приготування:

Крок 1

Потрібно замісити тісто. Все просто, але є порада - використовувати всі складники приблизно однієї температури, бажано кімнатної. Навіщо? Для більш рівномірного змішування. Далі все досить просто - розтираємо цукор з яйцем і м'яким вершковим маслом. Можна одразу додати інші сипучі компоненти, типу ванільного цукру або екстракту, соди і солі. Після можна додавати борошно. Перемішувати спочатку ложкою, а потім віночком. У підсумку тісто повинно вийти досить рідким, консистенції домашньої сметани на Привозі.

Крок 2

Тут все ще простіше. Тісто готове, вафельница розігріта. Перед першим випіканням злегка змащуємо олією. Далі все дуже просто - тісто налили, закрили, притиснули, почекали, відкрили вафельницю, дістали гарячу вже вафлю і згорнули-скрутили її.

Тут є одна порада - тісто можна приготувати з вечора, а на сніданок просто спекти вафлі. Це набагато зручніше.

Крок 3

Начинка. Тут хто як любить, але варене згущене молоко і хрусткі горішки - one love! Горішки можна замінити на арахіс, особливо гарний буде солоний арахіс в поєднанні з солодкою ірискою або вареним згущеним молоком.

Які ще начинки можуть бути дуже популярні? Нутелла, солона карамель, маскарпоне, заварний крем. Загалом, далі - справа смаку!

Хрусткі вафлі - це дуже круто, особливо якщо ви давно їх не їли. А приготувати їх ну зовсім просто. Готове тісто сміливо може бути 2 дня в холодильнику, а випечені вафлі зберігайте в герметичній коробочці, щоб не відволожувалися.

Смачного!

Андрій Величко - один з небагатьох кухарів в Україні, хто отримав кулінарну освіту в Інституті Поля Бокюза, творця "нової французької кухні".

На своїй сторінці в Facebook він ділиться з передплатниками цікавими рецептами та секретами приготування страв.

Читайте також: Італійська запіканка з баклажанів: рецепт від Андрія Величка

Повʼязані теми:

Наступна публікація