Гриби під шубою: новий цікавий рецепт класичної страви
Класична «шуба» давно стала улюбленицею багатьох господинь. Але якщо вам хочеться чогось нового та оригінального, спробуйте приготувати «гриби під шубою» — незвичний, ніжний ы надзвичайно апетитний салат, який прикрасить будь-яке свято.
Гриби під шубою / © Credits
На сторінці receptoria1 розповіли, що завдяки поєднанню ароматних печериць, ніжних овочів, маринованих огірків і яєць він обов’язково стане «родзинкою» вашого столу.
Інгредієнти
- картопля
- 4 шт.
- морква
- 2 шт.
- кріп
- печериці
- 500 г
- цибуля ріпчаста
- 3 шт.
- огірки мариновані
- 3 шт.
- яйця курячі
- 3 шт.
- цибуля зелена
- гірчиця діжонська
- 1 ст. л
- майонез
- сіль
- перець чорний мелений
- олія
Приготування
Картоплю, моркву та яйця відваріть до готовності. Дайте повністю охолонути, очистьте від шкірки та шкаралупи.
Печериці наріжте невеликими кубиками.
На сковороді розігрійте олію та обсмажуйте нарізану цибулю до золотавого кольору.
Додайте гриби та тушкуйте до випаровування зайвої рідини (приблизно 10–15 хв). Додайте сіль і перець. Дайте охолонути.
Яйця натріть на середню тертку.
Картоплю та моркву натріть окремо.
Огірки наріжте дрібними кубиками.
Кріп дрібно поріжте.
Для ідеальної форми салату використовуйте кулінарне кільце. Якщо його немає, можна збирати салат у скляній мисці шарами.
Перший шар: викладіть натерту картоплю, змішану з морквою, дрібкою солі, перцю, дрібно порізаним кропом, додайте до суміші 1 ст. л діжонської гірчиці та трохи майонезу для соковитості.
Другий шар: на овочеву основу викладіть нарізані мариновані огірочки, злегка змастіть майонезом.
Третій шар: рівномірно розподіліть обсмажені гриби з цибулею.
Четвертий (верхній) шар: натерті варені яйця, які теж злегка промастіть майонезом, щоб салат мав завершений вигляд.
Прикрасьте салат дрібно порізаною зеленою цибулею і кропом.
Поставте до холодильника щонайменше на 30 хв для стабілізації шарів і кращого просочення.
Гриби під шубою — це сучасна варіація улюбленої страви, яка приємно здивує ваших гостей і близьких. Смак — ніжний, багатогранний, текстура — повітряна, а вигляд — апетитний. Варто спробувати хоча б раз — і цей рецепт посяде гідне місце у вашій кулінарній книзі.