Ідеальна яблучна шарлотка

Ідеальна яблучна шарлотка

Фото: фото: Bene Gusto

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко каже, що природня кислинка яблук у поєднанні з ніжним бісквітним тістом підкорює ніжністю з першого шматочка.

Існує маса різновидів шарлотки. Іноді цей десерт готують з сухариків, які розмочують у вершковому маслі або яйці та викладають на дно форми. Зверху викладають шар яблучного пюре або відварені в цукровому сиропі яблука. Накривають таку економну шарлотку ще одним шаром хліба. Всю масу випікають в духовці.

Я пропоную простий рецепт приготування пухкішої яблучної шарлотки. Природня кислинка яблук у поєднанні з ніжним бісквітним тістом підкорює ніжністю з першого шматочка. Особливість рецепту — в кількості яблук. Чим більше, тим ліпше.

Урізноманітнити смак шарлотки можна за допомогою начинок. Цей швидкий десерт можна готувати з груш, абрикос і слив, однак останні фрукти під час запікання виділяють багато вологи, тому їх варто попередньо уварити, або поєднувати з яблуками.

Інгредієнти на форму 22-24 см:

700 г яблук;

4 яйця;

170 г цукру;

130 г борошна;

1 ст.л. ванільного цукру;

дрібка солі.

Час приготування: 60 хвилин.

Приготування покроково:

1. У глибоку миску вбиваємо яйця, висипаємо сюди ж цукор, ванільний цукор та сіль. Добре збиваємо в пишну піну. Просіюємо в яєчно-цукрову суміш борошно і обережно перемішуємо, щоб не осадити тісто.

2. Дно роз'ємної форми вистилаємо пергаментом або фольгою. Якщо форма не роз'ємна, змащуємо вершковим маслом. Яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серединку і нарізаємо шматочками промто зі шкіркою. Після запікання вона стане ніжною. Якщо шкірка яблук занадто тверда, ліпше її очистити. Наповнюємо форму на 2/3 яблуками. Зверху заливаємо тісто. Форму можна кілька разів вдарити об стіл, щоб тісто заповнило простір між яблуками.

3. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин (залежно від розміру форми). Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Шарлотку з яблуками добре подавати з вершковим морозивом або посипати зверху цукровою пудрою.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Читайте також: Рисовий пудинг: смачна ідея до сніданку

Повʼязані теми:

Наступна публікація