Кабачки в клярі: класичний літній рецепт

Кабачки в клярі: класичний літній рецепт

Credits

Літній сніданок і вечеря повинні бути легкими. Для цього найкраще підходять овочі, про користь яких ви вже чимало знаєте.

Кабачки не тільки є одними з перших з'являються на прилавках, вони і на дачах дають, мабуть, наймасовіший урожай, який необхідно переробити.

Якщо ви вже нагодовані кабачковою ікрою або рагу з кабачками, якщо не хочете возитися з фаршируванням і маринуванням, приготуйте кабачки в клярі.

Кабачки в клярі — це навіть простіше, ніж кабачкові оладки. Не треба возитися з тертушкою — кабачки досить просто нарізати, на що піде буквально кілька секунд. Ще хвилину ви витратите на приготування кляру. Залишиться тільки смаження, по 3-5 хвилин з кожного боку.

Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачки
  • 1 склянка сметани
  • 3 яйця
  • 1/3 чайної ложки соди
  • мука
  • рослинна олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Яйця збити зі сметаною. Потім додати 1 неповну склянку просіяного борошна і соду, злегка посолити, поперчити і ретельно розтерти, щоб не залишилося грудочок і тісто було однорідним, таким, як для оладок.

Кабачки нарізати кружальцями товщиною близько 0,5 см, посолити, поперчити, обваляти в борошні, вмочити кожне кружальце в підготовленому клярі і смажити в олії до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Подавайте кабачки в клярі зі сметаною або часниковим соусом.

Кабачки вибирайте молоді, з ніжною шкіркою і насінням, в такому разі їх не доведеться навіть чистити.

Для ароматизації в кляр можна додати будь-яку суху приправу.

Якщо хочете, щоб кляр був хрусткий, готові кабачки не викладати гіркою, а розкладіть в один шар і подавайте одразу після смаження.

Читайте також: Рецепт кабачкових млинців

Наступна публікація