Літній сніданок і вечеря повинні бути легкими. Для цього найкраще підходять овочі, про користь яких ви вже чимало знаєте.
Кабачки не тільки є одними з перших з'являються на прилавках, вони і на дачах дають, мабуть, наймасовіший урожай, який необхідно переробити.
Якщо ви вже нагодовані кабачковою ікрою або рагу з кабачками, якщо не хочете возитися з фаршируванням і маринуванням, приготуйте кабачки в клярі.
Кабачки в клярі — це навіть простіше, ніж кабачкові оладки. Не треба возитися з тертушкою — кабачки досить просто нарізати, на що піде буквально кілька секунд. Ще хвилину ви витратите на приготування кляру. Залишиться тільки смаження, по 3-5 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачки
- 1 склянка сметани
- 3 яйця
- 1/3 чайної ложки соди
- мука
- рослинна олія
- чорний мелений перець
- сіль
Приготування
Яйця збити зі сметаною. Потім додати 1 неповну склянку просіяного борошна і соду, злегка посолити, поперчити і ретельно розтерти, щоб не залишилося грудочок і тісто було однорідним, таким, як для оладок.
Кабачки нарізати кружальцями товщиною близько 0,5 см, посолити, поперчити, обваляти в борошні, вмочити кожне кружальце в підготовленому клярі і смажити в олії до утворення рум'яної скоринки.
На замітку
Подавайте кабачки в клярі зі сметаною або часниковим соусом.
Кабачки вибирайте молоді, з ніжною шкіркою і насінням, в такому разі їх не доведеться навіть чистити.
Для ароматизації в кляр можна додати будь-яку суху приправу.
Якщо хочете, щоб кляр був хрусткий, готові кабачки не викладати гіркою, а розкладіть в один шар і подавайте одразу після смаження.
Читайте також: Рецепт кабачкових млинців