Капуста в клярі: рецепт корисного та смачного гарніру

Автор
Катерина ТрушКатерина Труш
Дата публікації
Перегляди
3154
Час на прочитання
1 хв
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Капуста в клярі: рецепт корисного та смачного гарніру

Фото: Credits

Капуста в клярі подається у гарячому чи холодному вигляді. Як основна страва або гарнір до м'яса, птиці, риби.

Капуста, приготована в такий спосіб, сподобається навіть тим, хто її не дуже любить.

Складники

  • капуста свіжа – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 80 г;
  • борошно — 5 ст. л. (для кляру);
  • борошно (для панірування капусти);
  • сіль;
  • куркума, часник сушений – по чверть чайної ложки;
  • олія (для смаження).

Приготування

Виріжте у капусти качан. Налийте в каструлю воду, посоліть, покладіть капусту, як на голубці. Біля качана капусти поступово знімайте і діставайте листя з гарячої води, воно не повинно переваритись. Розріжте лист на дві частини, виріжте товсту жилу і складіть навпіл.

Приготуйте кляр

У миску вбийте яйця, додайте сметану, сіль, часник, куркуму, перемішайте. Додайте поступово борошно, перемішуючи віночком до однорідності. У сковороду налийте олію (вона має покривати капусту). Спочатку капустяне листя обвалюйте в борошні, потім у клярі і викладайте на розігріту сковороду. Обсмажуйте із двох боків до золотистого кольору.

Поради

Готову капусту викладіть на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Сметана може бути будь-якої жирності.

Читайте також:

Замінив мікрофон на зброю: історія про соліста Волинського народного хору, який пішов до ЗСУ

Замінив мікрофон на зброю: історія про соліста Волинського народного хору, який пішов до ЗСУ

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
3154
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація