Капуста в клярі подається у гарячому чи холодному вигляді. Як основна страва або гарнір до м'яса, птиці, риби.
Капуста, приготована в такий спосіб, сподобається навіть тим, хто її не дуже любить.
Складники
- капуста свіжа – 1 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- сметана – 80 г;
- борошно — 5 ст. л. (для кляру);
- борошно (для панірування капусти);
- сіль;
- куркума, часник сушений – по чверть чайної ложки;
- олія (для смаження).
Приготування
Виріжте у капусти качан. Налийте в каструлю воду, посоліть, покладіть капусту, як на голубці. Біля качана капусти поступово знімайте і діставайте листя з гарячої води, воно не повинно переваритись. Розріжте лист на дві частини, виріжте товсту жилу і складіть навпіл.
Приготуйте кляр
У миску вбийте яйця, додайте сметану, сіль, часник, куркуму, перемішайте. Додайте поступово борошно, перемішуючи віночком до однорідності. У сковороду налийте олію (вона має покривати капусту). Спочатку капустяне листя обвалюйте в борошні, потім у клярі і викладайте на розігріту сковороду. Обсмажуйте із двох боків до золотистого кольору.
Поради
Готову капусту викладіть на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Сметана може бути будь-якої жирності.
Читайте також: