Карпачо з помідорів: ефектна страва для вечірки

Карпачо з помідорів: ефектна страва для вечірки

Credits

Літнє меню ми не уявляємо без великої кількості овочевих страв. Всілякі салати, рагу, запіканки і фаршировані овочі урізноманітнюють наш стіл.

Але на приготування деяких страв йде досить багато часу, а тушкування і запікання овочів вимагають тривалої роботи біля плити, що в спеку додає дискомфорту. Тому ми підбираємо рецепти, що вимагають мінімум термічної обробки, тим більше що в такому разі овочі втрачають ще й частину дорогоцінних вітамінів.

На приготування карпачо з помідорів у вас піде від сили хвилин 20, більшу частину з яких ви зможете займатися чим завгодно, тому що страва повинна настоятися, приймаючи аромати спецій.

Інгредієнти:

  • 3 помідори
  • 10 оливок без кісточок
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 3 чайні ложки винного оцту
  • 0,5 пучка базиліка
  • запашний мелений перець
  • сіль

Приготування

Помідори вимити, обсушити і нарізати гострим ножем тонкими слайсами.

Підготовлені помідори викласти на блюдо напівперехрест подібно ковбасній або сирній нарізці, посолити, поперчити, скропити винним оцтом і залишити на 10-15 хвилин злегка промаринуватися, після чого полити оливковою олією.

Перед подаванням викласти на помідори нарізані кільцями оливки і притрусити подрібненим базиліком.

На замітку

Помідори вибирайте стиглі, великі і правильної форми.

Особливо ефектний вигляд має карпачо, для приготування якого використовуються помідори різних кольорів.

Карпачо можна ароматизувати бальзамічним оцтом і розчавленим зубчиком часнику, а для гостроти додати мелений перець чилі.

Замість оливок можна використовувати каперси, а базилік замінити орегано, кінзою або будь-якою зеленню на свій смак.

Читайте також: Помідори, фаршировані бринзою: простий рецепт холодної закуски