Як готувати класичний салат з картоплі та цибулі.
Готувати картопляний салат можна з олією або майонезом. Ось два варіанти рецепту.
Інгредієнти:
картопля — 1 кг
цибуля — 60 г
оцет — 2 ст. л.
цукор — 2 ч. л.
олія — 3 ст. л.
молотий червоний перець — 1 ч. л.
чорний перець
сіль
Приготування
1. Помиту картоплю у мундирі зварити до готовності.
2. Почистити картоплю й почекати, доки вона повністю охолоне.
3. Нарізати картоплю тоненькими кружальцями.
4. У 250 г води розчинити оцет, цукор, сіль, закип'ятити й залити картоплю цим гарячим розчином.
5. Потрушуючи, обережно перемішати.
6. Коли картопля повністю охолоне знову, додати нарізану тонкими кружальцями цибулю, олію та перці. Знову перемішати.
7. Витримати салат 2-3 години до вживання.
Так само готують картопляний салат з майонезом. Але в цьому варіанті цибулю натирають на тертушці, а до 200-250 грам майонезу додають столову ложку гірчиці та перемішують із картоплею.
До цього салату також можна додавати порізані кружальцями солоні огірки.
Читайте також: Салат із сирих буряків: рецепт смачної страви для вранішнього детоксу