Картопляний тарт із сиром і шпинатом: цікавий рецепт

Картопляний тарт із сиром і шпинатом: цікавий рецепт

Картопляна запіканка із сиром і шпинатом / Фото: Credits

Цей картопляний тарт стане чудовою альтернативою традиційним пирогам чи запіканкам, особливо якщо ви хочете чогось смачного без борошна.

На сторінці fatmagulkitchen поділилися незвичайним і смачним рецептом картопляного тарта зі шпинатом, сиром і морквою.

Інгредієнти

картопля варена
10-12 шт.
шпинат свіжий
500-600 г
морква
2 шт.
цибуля
1 шт.
сир чедер тертий
1 скл.
яйце
2 шт.
молоко
½ склянки
сіль
перець чорний
перець червоний мелений

Приготування:

  1. Промийте картоплю та відваріть у підсоленій воді, поки вона не стане м’якою.
  2. Після цього викладіть її до глибокої форми для запікання.
  3. За допомогою склянки чи миски розімніть картоплю до стану пюре, рівномірно розподіляючи її по дну форми.
  4. Збризніть пюре оливковою олією, додайте трохи солі та знову розімніть для кращої текстури.
  5. Посипте пюре рівним шаром тертого сиру чедер.
  6. На розігрітій пательні пасеруйте нарізану цибулю до золотавого кольору.
  7. Додайте натерту на тертці моркву та свіжий шпинат.
  8. Приправте овочі сіллю, чорним і червоним перцем за власним смаком.
  9. Тушкуйте на середньому вогні, поки шпинат не стане м’яким, а морква трохи не розм’якне.
  10. Розподіліть суміш рівномірно поверх картопляної основи та сиру.
  11. У мисці збийте яйця з молоком до отримання однорідної консистенції. Акуратно вилийте цей соус поверх овочів, щоб він рівномірно розподілився всією поверхнею. За допомогою виделки або ложки легкими рухами втисніть соус у шпинатно-морквяний шар.
  12. Поверх соусу посипте ще трохи тертого сиру чедер. Поставте форму до розігрітої до 180°C духовки та запікайте до утворення золотавої скоринки близько 20-25 хвилин.
  13. Готовий тарт вийміть з духовки і дайте йому трохи охолонути. Наріжте порційними шматочками та подавайте до столу.

Поради:

  • Для додаткового аромату можна додати до шпинатної начинки зубок часнику або трохи мускатного горіха.
  • Якщо бажаєте пікантнішого смаку, використовуйте різні види сиру, наприклад, пармезан або гауду.
  • Тарт можна зберігати в холодильнику до двох днів і розігрівати перед подаванням.

Чи варто його називати картопляним тартом, вирішуйте самі, але спробувати цю страву обов'язково варто.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати лосось "Веллінгтон".

Читайте також:

Смак дитинства! Пиріжки з картоплею та грибами

Смак дитинства! Пиріжки з картоплею та грибами

Повʼязані теми:

Наступна публікація