Кава з морозивом: рецепт смачного й ароматного десерту

Кава з морозивом: рецепт смачного й ароматного десерту

Кава з морозивом / Фото: Credits

Якщо ви шанувальник італійських десертів, то кава з морозивом – саме те, що вам потрібно для справжньої насолоди. Цей оригінальний десерт поєднує в собі ніжний смак морозива та аромат міцного еспресо.

Завдяки рецепту від AL Dante Channel ви легко приготуєте цю смакоту вдома та зможете здивувати себе і близьких.

Інгредієнти

морозиво ванільне
3 кульки 
шоколад розтоплений
горіхи подрібнені (фісташки та арахіс) 
цукерка з білого шоколаду
еспресо 
1 порція

Приготування:

  1. Для того, щоб ваш десерт був по-справжньому освіжальним, розпочніть з охолодження чашки. Помістіть її до морозильника та залиште, поки вона не стане холодною – це підтримає прохолоду морозива навіть після додавання гарячого еспресо.
  2. Дістаньте чашку з морозилки та викладіть три кульки ванільного морозива.
  3. Використовуйте лопатку, щоб розгладити поверхню морозива, забезпечивши щільну й рівну текстуру.
  4. В центрі морозива зробіть круглий отвір.
  5. Розтопленим шоколадом обведіть край чашки і створіть гарне шоколадне обрамлення. 
  6. Переверніть чашку догори дном та обережно занурте краї в подрібнені горіхи. Фісташки й арахіс чудово підходять для цього, адже вони додадуть не лише приємної хрумкості, але й чудово поєднуються з шоколадом.
  7. В отвір, який ви зробили в центрі морозива, помістіть цукерку з білого шоколаду.
  8. Налийте порцію гарячого еспресо просто до отвору над цукеркою. Гаряча кава почне розтоплювати морозиво, перетворюючи його в ніжний кремовий соус, а цукерка розтане, змішуючи смак білого шоколаду з ароматом кави.

Подавайте десерт одразу після додавання еспресо. Суміш гарячого еспресо та холодного морозива створює незабутнє поєднання смаків і текстур. Ви одразу відчуєте вершковий смак морозива, який плавно переходить в аромат міцної кави.

Поради:

  • Замість розтопленого шоколаду можна використати нутелу.
  • Замість ванільного морозива можна використовувати вершкове або пломбір.
  • Для шоколадного декору підійде як чорний, так і молочний шоколад – оберіть той, який вам до смаку.
  • Якщо хочете більш насичений горіховий смак, спробуйте додати фундук або мигдаль замість фісташок чи арахісу.
  • Використовуйте свіжозаварений еспресо, щоб зберегти максимально насичений аромат.
@al_dante_channel Affogato ☕️ Recipe here ❂ Ingredients: 3 scoops of vanilla ice cream Melted chocolate or Nutella Nuts crumble (pistachios and peanuts) White chocolate candy – 1 piece 1 shot of espresso ❂ Cooking Process: 1. Chill a mug in the freezer until it’s cold. 2. Place 3 scoops of vanilla ice cream into the chilled mug. 3. Use a spatula to smooth the ice cream, packing it tightly into the mug. 4. Carve out a round hole in the center of the ice cream. 5. Pipe chocolate around the rim of the mug using a pastry bag. 6. Turn the mug upside down and dip the rim into the nut crumble, making sure the nuts stick to the chocolate. 7. Place the white chocolate candy into the hole you’ve carved out. 8. Pour the shot of hot espresso directly into the hole over the candy. Serving: Serve immediately, enjoying the mix of cold ice cream and hot espresso. ☕️❤️ #affogato #icecream #espresso #dessert #desserts #coffee #coffeetime #food #foodporn #foodie #foodblogger #foodvideography #foodvideo #foodart #art #easyrecipes #recipe #morningvibes ♬ Idea 10 - Gibran Alcocer

Цей десерт ідеально підійде для будь-якої пори року: взимку він подарує приємний контраст тепла та прохолоди, а влітку – освіжить і додасть сил. Кава з морозивом стане ідеальним завершенням обіду або легким десертом до вечері.

Читайте також:

Солодкий хіт: десерт Наполеон у стаканчику

Солодкий хіт: десерт Наполеон у стаканчику

Повʼязані теми:

Наступна публікація