Кекс з малиною: популярний літній рецепт

Кекс з малиною: популярний літній рецепт

Credits

Малина — одна з найпопулярніших ягід літнього сезону. І не тільки тому, що дуже смачна, а й тому, що надзвичайно корисна.

Відомі протизапальні та жарознижуючі властивості малини. Крім того, вона має здатність зміцнювати серцево-судинну систему і розріджувати кров, зменшуючи ризик тромбоутворення, а отже, інсультів і інфарктів. Свіжі ягоди покращують апетит, нормалізують травлення, сприяють розчиненню каменів і піску в нирках.

Взявши на озброєння рецепт кексу з малиною, ви спечете повітряний десерт з легким ароматом і кислинкою улюбленої ягоди.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 170 г цукру
  • 120 мл рослинної олії
  • 80 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 100 г малини
  • цедра 1 лимона
  • дрібка солі

Приготування

Малину перебрати, очистити, вимити й обсушити.

Вершкове масло розтопити і остудити.

Борошно просіяти разом з розпушувачем і сіллю.

Яйця з'єднати з цукром і збити міксером до білого на високих оборотах.

Не припиняючи збивання, влити рослинну олію. Потім, зменшивши швидкість, ввести не гаряче вершкове масло, натерту на дрібній тертці цедру лимона, поступово всипати борошно і ретельно вимішати, щоб не залишилося грудочок і вийшло однорідне тісто консистенції густої сметани.

На дно форми викласти трохи малини, залити її підготовленим тістом, потім знову ягоди, покрити їх тістом і так викладати все пошарово. Останнім шаром має бути тісто. Форму заповнити приблизно на 2/3.

Випікати кекс 40-45 хвилин при 180 ° С.

На замітку

Малина не вводиться в тісто, а викладається пошарово, щоб не пом'яти ягоди при перемішуванні.

Готовий кекс можна притрусити цукровою пудрою або порошком какао, залити карамеллю або шоколадною глазур'ю.

Малину для начинки можна замінити смородиною, ожиною, чорницею, лохиною або ягідним міксом.

Взимку для кексу використовуйте заморожені ягоди.

Читайте також: Мафіни з чорницею: класичний рецепт

Наступна публікація