Спробуйте приготувати домашній кетчуп, який матиме набагато кращий смак за всі магазинні.
На сторінці Collins Country показали, як зробити домашній кетчуп з томатів, який можна закрутити в банки та залишити аж до зими. Авторка зазначила, що закриває близько 40 банок такого кетчупу щороку, адже її діти його обожнюють.
Інгредієнти
Приготування:
- Промийте томати та наріжте їх четвертинками;
- Покладіть їх у каструлю та проваріть близько 20 хвилин;
- Дайте помідорам трохи охолонути та перетріть їх, прибравши макуху (насіння та шкурки). У вас має вийти чистий томатний соус;
- Проваріть соус близько 1-3 години, поки він не загустіє та не здобуде консистенції кетчупу;
- Потім додайте цукор, оцет і спеції. На кожні три склянки томатного соусу необхідно додати 1 склянку цукру, 1/2 склянки оцту, 2 ч. л солі, 1 ч. л приправи цибулі та 1 ч. л приправи часнику. Ретельно все перемішайте;
- Розлийте кетчуп і закрутіть у банки;
- Прокип'ятіть кожну банку близько 35-40 хвилин;
- Дайте їм охолонути та поставте у темне місце.
Приготування цього кетчупу може зайняти певний час, але його смак буде вартий кожної витраченої хвилини.
Читайте також:
- Як заморозити томати на зиму: корисний лайфгак
- Намащення з авокадо: ідеальний рецепт для ваших тостів
- Часникове намащення: рецепт ідеального додатку до свіжого хліба зі скоринкою