Хрумкі такіто з бататом і чорною квасолею: оригінальний рецепт

Якщо ви шукаєте нові ідеї для вегетаріанського чи просто корисного меню — ці хрумкі такіто з солодкою картоплею та чорною квасолею точно здивують вас і ваші смакові рецептори.

Хрусткі такіто з солодкою картоплею та чорною квасолею: оригінальний рецепт

Хрумкі такіто з солодкою картоплею і чорною квасолею: оригінальний рецепт / © Credits

Поєднання насичених спецій, хрумкої текстури та свіжих соусів створює ідеальну гармонію смаку й користі. До того ж ця страва містить понад 20 різних рослинних компонентів, що забезпечує майже половину добової норми клітковини в одній порції. Про це розповіли на сторінці planthooduk.

Інгредієнти

Для начинки:

  • середній батат (солодка картопля) 2 шт.

  • чорна квасоля 400 г

  • оливкова олія

  • копчена паприка

  • мелений кмин

  • часникова приправа

  • сіль

  • перець

Для такіто:

  • кукурудзяні тортильї 12 шт.

  • олія

Для крему:

  • кеш’ю 1 скл.

  • лимонний сік 2 ст. л.

  • яблучний оцет 2 ст. л.

  • часник 1–2 зубки

  • вода ¼ скл.

  • харчові дріжджі 2 ст. л.

  • сіль

Для сальси фреска:

  • помідори чері 200 г

  • червона цибуля ½ шт.

  • маленький перець чилі 1 шт.

  • сік лайма 1 шт.

  • свіжа кінза чи петрушка

  • сіль

  • перець

Для подавання

  • подрібнений салат ромен або айсберг

  • лайм

Приготування

Крок 1: приготування начинки

  1. Викладіть батат на розігріту пательню, збризніть оливковою олією та приправте паприкою, кмином, часниковою приправою, сіллю і перцем.

  2. Смажте до м’якості та золотавої скоринки.

  3. Перекладіть батат до великої миски, розімніть виделкою, додайте чорну квасолю та обережно перемішайте.

Крок 2: формування такіто

  1. Підігрійте кукурудзяні тортильї (в мікрохвильовій печі чи на сухій сковороді), щоб вони стали еластичними.

  2. На край кожної тортильї викладайте 2–3 ст. л. начинки та щільно скручуйте в трубочку.

  3. Викладіть такіто швом донизу на розігріту пательню.

  4. Смажте, поки такіто не стануть хрумкими.

Крок 3: приготування крему

  1. Залийте кеш’ю водою, дайте трохи настоятися, потім злийте воду та перекладіть до блендера.

  2. Додайте лимонний сік, оцет, часник, воду, харчові дріжджі та сіль.

  3. Збийте до однорідної кремової консистенції.

Крок 4: сальса фреска

  1. Змішайте помідори, цибулю, чилі, сік лайма, зелень, сіль і перець у невеликій мисці.

  2. Залиште на 10–15 хв настоятися для насиченішого смаку.

Крок 5: подавання

Подавайте гарячі такіто з порцією подрібненого салату, ложкою крему, сальсою фреска та скибочками лайма. Якщо маєте бажання, можна доповнити гуакамоле чи грецьким йогуртом для насиченішого смаку.

Цей рецепт — чудова альтернатива звичній вечері, легкий спосіб додати до раціону більше рослинних продуктів і, що важливо, без втрати смаку. Хрумкі, соковиті, яскраві такіто точно сподобаються всій родині.

Пов’язані теми

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie