Кіш із помідорами і шинкою: завжди актуальний французький рецепт

Кіш із помідорами і шинкою: завжди актуальний французький рецепт

Credits

Кіш — це відкритий пиріг родом із Франції.

Він хороший тим, що в ньому трохи тіста, а начинка потопає в ніжному вершковому суфле. Варіантів начинок багато. Це можуть бути складні суміші овочів з м'ясом, рибою або грибами, приготування яких вже займе багато часу. Ми ж пропонуємо експрес-варіант начинки, яка готується миттєво, але водночас смак пирога нітрохи не втратить.

Інгредієнти:

  • для тіста:
    • 200 г борошна
    • 50 г вершкового масла
    • 1 яйце
    • 3 столові ложки води
    • 0,5 чайної ложки солі
  • для начинки:
    • 400 г помідорів
    • 200 г шинки
  • для заливки:
    • 200 мл жирних вершків
    • 100 г пармезану
    • 2 яйця
    • 1 чайна ложка сушеного базиліку
    • чорний мелений перець
    • сіль

Приготування

Розм'якшене вершкове масло з'єднати з яйцем, влити холодну воду, всипати просіяне борошно і сіль і замісити тісто. Готове тісто обернути харчовою плівкою і помісити на 30 хвилин в холодильник.

Для заливки збиті яйця з'єднати з вершками, додати половину норми натертого на дрібній тертці сиру, приправити базиліком, посолити, поперчити і акуратно вимішати.

Охолоджене тісто викласти в змащену маслом круглу форму, сформувавши бортики, укласти на нього нарізані кубиками помідори і шинку, залити вершково-яєчною сумішшю, притрусити сиром, що залишився, і випікати за 180°С 35-40 хвилин.

Читайте також: Риба, корисна для мозку: як обрати і як часто потрібно їсти

На замітку

Пармезан можна замінити бринзою, фетою або моцарелою, а шинку — відвареною або обсмаженою курятиною.

Дуже добрий вигляд має кіш із цілими помідорами чері.

Читайте також: Знаменитий сливовий пиріг із The New York Times: кумедна історія його популярності і рецепт

Наступна публікація