Клафуті з вишнями від Євгена Клопотенка

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Шеф-кухар каже, що цей десерт дуже простий у приготуванні, втім має дуже яскравий вигляд і буде чудово прикрашати святковий стол.

Цей десерт я відношу до категорії "коли гості на порозі", а також раджу всім, хто хоче навчитися готувати випічку, починати саме з таких рецептів. Цей десерт дуже простий у приготуванні, втім має дуже яскравий вигляд і буде чудово прикрашати святковий стіл.

Завдяки рідкому тісту пиріг виходить дуже ніжним, а поєднання вишні та цедри лимону роблять його насправді чарівним. Крім того, інгредієнти для такого клафуті наявні практично на кожній кухні, так що починайте готувати просто зараз.

Час підготовки - 15 хвилин.

Час приготування - 40 хвилин.

Інгредієнти:

борошно (і додатково для посипання форми) - 200 г;

яйця - 4 шт.;

цукор - 200 г;

молоко - 400 мл;

вишня (свіжа або заморожена) -500-600 г;

лимон (цедра) - 1 ст. л.;

бодян - 1 шт.;

вершкове масло (для змащування форми) - 20 г;

цукор ванільний (або ваніль в стручку) - 10 г.

Приготування:

Вишні помийте, видаліть кісточки і складіть в окрему миску. Можна просто видавлювати кісточки руками, а можна скористатися спеціальним інструментом для цього. У сезон використовуйте свіжу вишню - вона соковитіша і ароматна. Але з мороженою теж виходить чудово, так що можете готувати такий клафуті цілий рік.

Клафуті з вишнями_1
klopotenko.com

Розігрійте духовку в стандартному режимі (без конвекції) до температури 180 градусів. У мисці змішайте яйця і цукор.

Клафуті з вишнями_2
klopotenko.com

Добре перемішайте яйця і цукор за допомогою вінчика, але не збивайте суміш в дуже пишну піну.

Клафуті з вишнями_3
klopotenko.com

Додайте ванільний цукор. Якщо у вас є натуральний стручок ванілі, використовуйте його насіння - буде ще смачніше.

Клафуті з вишнями_4
klopotenko.com

Тепер додайте попередньо просіяне борошно. Я завжди рекомендую просівати борошно під час приготування випічки - так вона виходить ніжнішою.

Клафуті з вишнями_5
klopotenko.com

Збийте суміш вінчиком до отримання однорідної консистенції. Отримана суміш повинна нагадувати густу сметану.

Клафуті з вишнями_6
klopotenko.com

Невеликою цівкою додайте у суміш молоко, продовжуючи постійно її перемішувати. Тепер вона повинна нагадувати вам дуже рідку сметану.

Клафуті з вишнями_7
klopotenko.com

Натріть лимонну цедру на дрібній тертці в миску з вишнями. Вишня і цедра - чудове смакове поєднання, яке надасть вашій випічці неповторного смаку.

Клафуті з вишнями_8
klopotenko.com

Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Найкраще для клафуті підходить форма для приготування тарту. Я взяв форму діаметром 27 см.

Клафуті з вишнями_9
klopotenko.com

У змащену форму додайте столову ложку борошна і зробіть так звану "французьку сорочку". Для цього рівномірно розподіліть борошно у формі, перевертаючи її в різні боки. На масло повинен налипнути тонкий шар борошна. Борошно, що залишилося, висипте з форми. Такий прийом не дасть вашій випічці пристати до форми і ви зможете нарізати клафуті на красиві шматочки.

Клафуті з вишнями_10
klopotenko.com

Злийте зайвий сік з ємності з вишнею. Насипте у форму суміш з вишні та лимонної цедри і рівномірно розподіліть її по всьому діаметру форми.

Клафуті з вишнями_11
klopotenko.com

Залийте вишню тістом, так щоб воно рівномірно розподілилося формою.

Клафуті з вишнями_12
klopotenko.com

У середину пирога додайте зірочку бадьяна. Він подарує вашому клафуті приємну нотку. Загалом це не обов'язково, але я дуже рекомендую. Поставте пиріг до розігрітої духовки на 40-50 хвилин.

Клафуті з вишнями_13
klopotenko.com

Щоб перевірити готовність пирога, проштрикніть його дерев'яною зубочисткою. Якщо тісто готове, воно не повинно до неї приставати. Готовий клафуті остудіть за кімнатної температури, посипте цукровою пудрою і подавайте. Пиріг можна зберігати в холодильнику, закривши його харчовою плівкою, протягом двох днів.

Клафуті з вишнями_14
klopotenko.com

Готувати - це просто!

Трохи історії страви і корисних порад від Євгена Клопотенка

Клафуті походить з французького міста Лімож. Саме там почали готувати пиріг з вишні, залитої рідким, схожим на млинцеве, тістом. У класичному рецепті для клафуті використовували вишні з кісточкою, пізніше його почали готувати з вишні без кісточок та інших ягід і фруктів - черешні, слив, яблук, груш і чорниці. Якщо ви захочете приготувати клафуті з більших плодів, наріжте їх розміром з вишнею, щоб вони добре пропеклися.

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програм "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: Пиріг зі шпинатом і фетою від Євгена Клопотенка

Залиште свій коментар

Вибір редакції