Класична пана-кота з малиною: смачний літній десерт

Класична пана-кота з малиною: смачний літній десерт

фото: Bene Gusto

Пана-кота — італійський десерт без випічки, який готують з вершків, цукру, желатину та ванілі.

Батьківщиною пана-коти вважається місто П'ємонт, а дослівно з італійської словосполучення перекладається як "варені вершки". Традиційно пана-коту подають з різними ягодами і шматочками фруктів або ягідними соусами. Головне в цьому десерті — не переборщити з желатином, щоб текстура маси вийшла не гумовою, а зріз був оксамитовим.

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків 33%
  • 250 мл молока 3,2%
  • 125 г цукру
  • 15 г желатину в порошку
  • 90 мл холодної води

Для малинового прошарку:

  • 250 г малини
  • 1 ч. л. цукру
  • 20 мл холодної води
  • 3 г желатину в порошку

Приготування:

1. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набрякати.

2. Вершки, молоко та цукор закладаємо в каструльку та підігріваємо масу на повільному вогні, але не доводимо до кипіння, щоб спрацював желатин. Якщо температура рідини буде вищою за 90 С°, то желатин втратить свої властивості і маса не застигне.

3. Додаємо набряклий желатин і обережно розмішуємо до повного розчинення. Сильно колотити масу не потрібно, щоб в готовому десерті не було бульбашок.

4. Розливаємо масу у форми і ставимо до холодильника застигати. Час застигання залежить від розмірів форми.

5. Готову вершкову пана-коту можна доповнити ягідним сиропом або приготувати желейний прошарок з ягідного соку. Перш за все, заливаємо желатин холодною водою і залишаємо набрякати.

6. Беремо 250 г свіжої або замороженої малини, додаємо 1 ч. л. цукру і тримаємо на повільному вогні, поки ягоди пустять сік. Протираємо через сито. У мене вийшло 100 мл соку.

7. До ягідний сіку додаємо набряклий желатин і добре перемішуємо до повного розчинення. На застиглу пана-коту виливаємо ягідну масу і ще раз ставимо до холодильника застигати.

Відеоверсія рецепту:


Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Читайте також: Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою

Більше рецептів читайте у розділі "Кухня".

Наступна публікація