Кульки з полуницею в кокосовій стружці: рецепт ідеального літнього десерту

Дата публікації
Перегляди
16к
Кульки з полуницею в кокосовій стружці: рецепт ідеального літнього десерту

Credits

Цукерки та тістечка можуть бути не тільки смачними, а й корисними. Приготуйте кульки з полуницею, і ви переконаєтеся в цьому самі. Готувати їх нескладно, з процесом впорається будь-яка господиня-початківець і навіть дитина.

Для приготування кульок із полуницею не потрібні ні міксер, ні блендер, ні плита, що дуже актуально на дачі, де полуницю можна взяти просто з грядки. Та й часу для готування буде потрібно від сили 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • 200 г пісочного печива
  • 200 г сиру
  • 200 г полуниці
  • 100 г вершкового масла
  • 25 г цукрової пудри
  • 25 г кокосової стружки

Приготування

Полуницю вимити, обсушити і очистити від хвостиків.

Печиво потовкти в крихту качалкою або скориставшись подрібнювачем.

Розм'якшене вершкове масло з'єднати з цукровою пудрою, додати сир і розтерти до однорідного стану, після чого поступово ввести крихту і добре вимішати. Вийде пружна пластична маса, подібна до тіста.

Приготовану масу розділити на невеликі шматочки завбільшки з волоський горіх, розплющити їх у коржики, укласти на кожну по ягоді полуниці, обгорнути її тістом, скачати кульки і обваляти їх в кокосовій стружці.

Готові кульки витримати в холодильнику близько 1 години.

На замітку

Кокосову стружку для обсипання можна замінити натертим на дрібній тертці шоколадом, порошком какао, подрібненими горіхами або кукурудзяними пластівцями, а полуницю в начинці — вишнею, черешнею або виноградом.

Ягоди вибирайте середньої величини, свіжі і щільні, щоб вони не потекли.

У тісто можна додати ванільний цукор або порошок какао.

Зберігати кульки з полуницею слід у холодильнику.

Читайте також: Солона карамель : смачне і просте в приготуванні доповнення до будь-якого десерту