Курча табака – популярна грузинська страва. Особливість приготування страви в тому, що птицю обсмажують під гнітом, щоб вона набула плоскої форми.
Курча виходить соковитим, м'яким з апетитною рум'яною скоринкою і чудово доповнить будь-яке гуляння.
Інгредієнти
- Тушку курчати промийте і обсушіть. Розріжте посередині грудки навпіл і розгорніть. Переверніть тушку курчати шкірою нагору, накрийте плівкою і акуратно відбийте. Потім її з двох боків посоліть, поперчіть і полийте лимонним соком. Відправте в холодильник маринуватися на годину.
- Для соусу в ємності змішайте видавлений через прес часник, коріандр, паприку, гірчицю, розмарин та олію. Перемішайте.
- На сковороді розігрійте вершкове масло і покладіть курча грудинкою донизу, встановіть гніт і обсмажте курча десять хвилин, потім переверніть на інший бік і обсмажте ще десять хвилин. Потім змастіть соусом із двох боків і обсмажте ще по вісім хвилин під гнітом з кожного боку. Викладіть на блюдо та прикрасьте зеленню.
Поради:
- Для гніту візьміть тарілку, а на неї вантаж.
Читайте також:
- Курячі рулети з грибами та сиром: рецепт гарячої святкової страви
- Курячі відбивні, запечені з яйцем, сиром та помідорами: рецепт ефектної страви
- Курячі стегна в маринаді на мангалі: рецепт для пікніка