Квітки кабачків у клярі: рецепт страви, якою можна здивувати гостей

Квітки кабачків у клярі: рецепт страви, якою можна здивувати гостей

Credits

Італійська кухня настільки міцно увійшла в наш побут, що ми вже не уявляємо свого життя без пасти, піци або лазаньї.

Але є у італійців величезна кількість не менш смачних страв, які на перший погляд здаються нам дещо незвичними і навіть екзотичними. Наприклад, квітки кабачків у клярі, які готуються дуже просто і швидко, а виходять ароматними і ніжними.

Інгредієнти:

  • 15 квіток кабачків
  • 100 мл молока
  • 3-4 столові ложки борошна
  • 1 яйце
  • олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Квітки кабачків очистити від зелених чашолистків і маточки, акуратно промити і обсушити, виклавши на друшляк.

Яйце добре збити. Не припиняючи збивання, влити молоко, злегка посолити і поперчити. Потім поступово додати просіяне борошно і ретельно розтерти, щоб не залишилося грудочок, а тісто набуло консистенції густої сметани.

Кожну квітку вмочити в підготовлений кляр і смажити в олії до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

До квіток кабачків в клярі окремо подайте сметанний соус із зеленню і часником.

Щоб кляр залишався хрустким, готові вироби викладайте на блюдо в один шар і подавайте одразу після смаження.

Для ароматизації до кляру додавайте в нього будь-яку суху приправу.

За бажання квітки можна нафарширувати або просто покласти всередину кожного брусочек сиру.

Для приготування цієї страви вибирайте "чоловічі" квітки, тобто пустоцвіти без зав'язі, кабачків із яких все одно не вийде.

Таким же чином можна приготувати квітки гарбуза.

Читайте також: Кабачки, смажені в сухарях: улюблена літня страва