М'ясо в винно-лимонному соусі: покроковий рецепт
Як приготувати смачне м'ясо в цікавому соусі з лимоном та вином.

Готувати телятину нескладно, але, якщо прикрасити це ніжне і доволі дієтичне м'ясо цікавим соусом, то страва набуде святкоого вигляду.
Інгредієнти:
телятина - 700-800 г
олія - 70 г
сік одного лимона
цедра половини лимона
вершкове масло 50 г
сметана - 150 г
борошно 50 г
біле сухе вино
Приготування
М'ясо розрізають на тонкі скибки. Обсмажують на пательні з олією, перекладають на тарілку.
До олії, на якій смажилося м'ясо, домішують борошно і доливають склянку гарячої води, доводять до кипіння, постійно помішують та додають сік лимона.
До соусу кладуть обсмажене м'ясо, посипають тертою лимонною цедрою і зверху кришать вершкове масло.
Все тушкують під кришкою 15-20 хвилин.
Доливають біле сухе вино, стільки, щоб соус не був загустим.
Перед подаванням на стіл до соусу домішують сметану.
Читайте також: Свинина в соусі з червоного вина: покроковий рецепт