Шеф-кухар поділився своїм варіантом засолювання огірків.
А ви знаєте, як приготувати малосольні огірки швидко? Так, щоб вранці ви ще купували їх свіжі на ринку, а ввечері вже подавали на стіл. Якою би не була ваша відповідь, я все одно хочу поділитися своїм варіантом засолювання огірків.
В рецепті все надзвичайно просто – так само просто, як приготувати смажені огірки, і результат завжди виходить чудовим. Тому, давайте починати готувати.
Час підготовки - 20 хвилин.
Час приготування - 10 хвилин (і 3-4 години на засолку).
Інгредієнти:
огірок - 1-1,5 кг;
сіль - 2 ст. л.;
спеції (листя вишні, смородини, корінь і листя хріну, суцвіття кропу) - 1 пучок;
перець чилі - 10 г;
вода (столова газована) - 500-800 мл;
часник - 1 головка.
Приготування:
Перше з чого ви повинні почати - з вибору огірків. Для швидкого засолювання вам знадобляться огірки невеликого розміру. Не корнішони, головне, щоб вони були невеликими, до 10 сантиметрів, з красивими пухирцями і без жовтизни. Помийте огірки, викладіть в миску і залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин. Такий прийом дозволить вам отримати ідеальні хрумкі огірочки.
Листя хрону, вишні і смородини помийте і поріжте великими шматками. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, чим більше листя, тим краще.
Перець чилі поріжте тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.
На дно банки покладіть порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику і шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.
Залийте огірки газованою водою. Ви повинні використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо - або сильногазований воду. Вода повинна бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години за кімнатної температури, після чого помістіть до холодильника. Ще через 3-4 години можете діставати і куштувати. Якщо ви любите більш солоні огірки, трохи збільшіть час їх засолювання.
Готувати – це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програм "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".
Читайте також: Пиріг зі шпинатом і фетою від Євгена Клопотенка