Малосольні огірки: швидкий рецепт від Євгена Клопотенка

Малосольні огірки: швидкий рецепт від Євгена Клопотенка

Фото: klopotenko.com

Шеф-кухар поділився своїм варіантом засолювання огірків.

А ви знаєте, як приготувати малосольні огірки швидко? Так, щоб вранці ви ще купували їх свіжі на ринку, а ввечері вже подавали на стіл. Якою би не була ваша відповідь, я все одно хочу поділитися своїм варіантом засолювання огірків.

В рецепті все надзвичайно просто – так само просто, як приготувати смажені огірки, і результат завжди виходить чудовим. Тому, давайте починати готувати.

Час підготовки - 20 хвилин.

Час приготування - 10 хвилин (і 3-4 години на засолку).

Інгредієнти:

огірок - 1-1,5 кг;

сіль - 2 ст. л.;

спеції (листя вишні, смородини, корінь і листя хріну, суцвіття кропу) - 1 пучок;

перець чилі - 10 г;

вода (столова газована) - 500-800 мл;

часник - 1 головка.

Приготування:

Перше з чого ви повинні почати - з вибору огірків. Для швидкого засолювання вам знадобляться огірки невеликого розміру. Не корнішони, головне, щоб вони були невеликими, до 10 сантиметрів, з красивими пухирцями і без жовтизни. Помийте огірки, викладіть в миску і залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин. Такий прийом дозволить вам отримати ідеальні хрумкі огірочки.

Фото: klopotenko.com

Листя хрону, вишні і смородини помийте і поріжте великими шматками. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, чим більше листя, тим краще.

Фото: klopotenko.com

Перець чилі поріжте тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.

Фото: klopotenko.com

На дно банки покладіть порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику і шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.

Фото: klopotenko.com

Залийте огірки газованою водою. Ви повинні використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо - або сильногазований воду. Вода повинна бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години за кімнатної температури, після чого помістіть до холодильника. Ще через 3-4 години можете діставати і куштувати. Якщо ви любите більш солоні огірки, трохи збільшіть час їх засолювання.

Фото: klopotenko.com

Готувати – це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програм "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: Пиріг зі шпинатом і фетою від Євгена Клопотенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація