Молода картопля в духовці від Євгена Клопотенка

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Шеф-кухар радить поквапитись з приготуванням цієї страви і насолодитися божественним вершковим смаком молодої картоплі в духовці.

Як запекти картоплю в духовці, я думаю, знають всі. Адже запечену картоплю ми звикли їсти від самого дитинства. Не варто забувати і про користь такого способу, адже запікання набагато корисніше, ніж, скажімо, смаження.

Зазвичай всі запікають стару картоплю, а я ось вирішив спробувати запекти молоду. Якщо сезон, то нічого не може бути ліпшим. Так що раджу поквапитись і насолодитися божественним вершковим смаком молодої картоплі в духовці.

Час підготовки - 5 хвилин.

Час приготування - 25 хвилин.

Інгредієнти:

молода картопля - 500-600 г;

рослинна олія - 2-3 ст. л;

вершкове масло - 100-150 г;

сіль - за смаком.

Приготування:

Добре промийте 500-600 г молодої картоплі. Вибирайте для цього рецепта маленькі або зовсім невеликі бульби. Так страва вийде значно смачнішою. У мене була середня картопля, тому я вирішив картоплини розрізати на 4 частини.

Молодая картошка в духовке_1
klopotenko.com

На пательні, яку потім можна помістити в духовку, обсмажте картоплю на 2-3 ст. л. рослинної олії. Повинна вийти легка рум'яна скоринка.

Молодая картошка в духовке_2
klopotenko.com

Додайте за смаком сіль і потім 100-150 г вершкового масла просто в пательні з картоплею.

Молодая картошка в духовке_3
klopotenko.com

Запікайте 15-20 хвилин за температури 180 градусів. Залежно від розміру картоплі час її приготування може змінюватися.

Молодая картошка в духовке_4
klopotenko.com

Готувати - це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програм "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: Пиріг зі шпинатом і фетою від Євгена Клопотенка

Залиште свій коментар

Вибір редакції