На сніданок: швидкий рецепт яйця Бенедикт з лососем

На сніданок: швидкий рецепт яйця Бенедикт з лососем

Яйця — популярний і багатьма улюблений інгредієнт для сніданку. Ділимося з вами рецептом ідеального бутерброда з яйцем від шеф-кухаря, який легко приготувати в домашніх умовах.

Шеф-кухар Queen Country Club — Віталій Купрійчук, поділився легким рецептом яйця Бенедикт з лососем. Ця вишукана страва на сніданок точно сподобається вам і вашим близьким.

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.
  • лосось — 50 г
  • половинка авокадо
  • кінза — 3 гілочки
  • перець чилі — 1.4 чайної ложки
  • лимон — 1 половинка
  • хліб бріош — 1 скибочка
  • біле вино — 1 чайна ложка
  • оцет — 1 столова ложка
  • сіль за смаком
  • часник — 1 часточка
  • топлене масло — 2 столові ложки

Приготування:

1. Необхідно підсмажити хліб. Паралельно ставимо злегка підсолену з додаванням оцту воду для яєць.

2. У каструлі робимо віночком воронку і вбиваємо в неї яйце, за рахунок воронки воно само себе закрутить і вийде гарне яйце пашот варимо 3-4 хвилини.

3. Готуємо гуакамоле. Чилі очистити від насіння і подрібнити разом з часником і кінзою. Потім додати сік лимона, авокадо і ретельно все змішати. Додати сіль за смаком.

4. Готуємо на водяній бані, нагрітій до 60 градусів, соус Голландез.

У миску вбиваємо один жовток, додаємо біле вино, сіль за смаком і потихеньку вливаємо розтоплене вершкове масло (необхідно уважно стежити за водяною банею, щоб температура не була занадто великою, інакше жовток згорнеться). Соус збиваємо до повного загустіння.

5. На зарум'янений хліб викладаємо гуакамоле, потім лосось і теплі яйця пашот, які поливаємо соусом Голландез.

Смачного!

Читайте також: Карпаччо з помідорів: ефектна страва для вечірки

Більше рецептів шукайте в розділі "Кухня"

Наступна публікація