Наталія Мосейчук розповіла про свої кулінарні захоплення та поділилася цікавими рецептами

З'ясувалося, що ведуча ТСН Наталія Мосейчук дуже любить готувати.

В ексклюзивному інтерв'ю Наталія Мосейчук зізналася, що любить готувати складні страви, та із задоволенням приймає кулінарні виклики:

"Я не з ледачих. І люблю складні блюда. Люблю «кулінарний ризик» та «гастрономічні челенджі». Надихає те, що я в них перемагаю. Одним словом, кухня - моя стихія. Там я розвантажуюся психологічно і морально відпочиваю. Після складних ефірів чи трудових тижнів я навіть потребую «кухонної вахти». Зміна видів діяльності, як любить казати мій тато. Колись у студентські роки він мене не міг затягнути на кухню. Тоді я і подумати не могла: за кілька років я буду мріяти опинитися біля плити, бо телебачення вичавлювало із мене соки. Були періоди в моїй роботі, коли «соки чавили» навіть не у переносному сенсі. 

І ось новий період життя. Життя у карантині. Повна сім'я. Переді мною завдання прогодувати трьох чоловіків. Трьох. Дарма, що «нижньому» усього сім років. Але cаме він - найвимогливіший. Його душа потребує десертів. Щодня різних. Тож, якщо у перші дні карантину я намагалася дивувати складними шедеврами, то зараз, коли карантин стає рутиною, доводиться вдаватися до простої та нехитрої їжі. 

Передусім дослухаюся до порад лікарів - більше вітамінів. Тому салат з моркви, буряка або свіжої капусти - щодня. Найбільше моїм до вподоби зараз салат «Весна». Він усім відомий. 

Салат «Весна»

Капуста
pixabay.com
Капуста

Шинкуємо молоду капусту. Додаємо різану дрібненько зелену цибулю (вирощуємо на підвіконні), кріп. Поливаємо чайною ложкою оцту та нерафінованої олії. Трошки цукру, солі. Гарантований смак весни!

Ще мої люблять суп із сочевиці

Суп із сочевиці

Варимо півтори склянки сочевиці на два літри води. Згодом додаємо дві картоплини. Підтушковуємо цибульку з морквою. Коли сочевиця вже готова розваритися, додаємо протушковані овочі. Сіль, перчик чорний за смаком. Коли супчик звариться, беру блендер і розбиваю овочі у пюре. Знову ставлю на маленький вогонь і ввожу у суп пів склянки вершків. Але до сильного кипіння не доводжу. Суп без м’яса. Тож, зазвичай даю своїм хлопцям ще бутерброд із запеченою індичкою. Її роблю просто. 

Запечена індичка

индейка филе
Credits

Беру філе індика. У блюдечко насипаю чайну ложку солі.  Чайну ложку меленого перчика. Змішую. Готую зубчиків з 20 часничин. Роблю у філе дірочки, засипаю суміш і перцю,  і солі у кожний отвір і вкладаю пів зубчика часничку. Решту часнику товчу і намащую ним м`ясо. Поверх ще й сметанкою. На ніч кладу на холод маринуватися. На другий день м`ясо вкладаю у кулінарний рукав. На зубочистки наштрикую кілька шматочків сальця і зверху вколюю у м`ясо. Щоб під час запікання жир стікав по філе (інакше шматок м’ясця вийде сухим) рукав зав'язую і ставлю у духовку годинки на дві. Температура 180 градусів. Повірте, це набагато смачніше за ковбасу. І корисніше. 

І нарешті десерт. Опишу найпростіший і найшвидший. У мене таких рецептів багато. Ось вам останній із нових знайдених у широтах інтернету. Випробуваний і вдалий. 

Торт на кефірі

Інгредієнти

1 склянка кефіру

1 чайна ложка соди

1 яйце

1 склянка цукру

1 склянка борошна

 3 чайні ложки какао

Це рецепт на один корж, який потім треба буде розрізати. Зазвичай печу два коржі.

Розтираємо яйце з цукром до білої піни, потім додаємо склянку кефіру, какао, соду і борошно. Форму мастимо жиром або підкладаємо папір. Виливаємо суміш у форму. Консистенція 20-відсоткової сметани має бути і печемо. Двісті градусів. Хвилин 20.

Для крему

Пачка масла - 200 гр

Склянка цукру - 200 гр

Сметани - 250 гр

Розтираю масло із цукром, згодом додаю сметану. Збиваю блендером.

Перемащую коржі кремом, поки Матвій не встиг вислизати весь крем і ВСЕ!

Смачного вам карантину. Забула сказати. Наприкінці другого тижня обсервації зрозуміла, що приготування їжі може стати спільною справою для усієї сім’ї. По-перше, сильно об`єднує. По-друге, все робиться у рази швидше. Так що гуртуйтеся!!! Карантин коротший за життя!!!"

Читайте також: Карантин із зіркою: Наталі Портман поділилася рецептом салату і рум'ян від візажиста фільму "Леон"

 

 

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Новини партнерів