Несподіване поєднання: рецепт салату з кавуном і моцарелою

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Несподіване поєднання: рецепт салату з кавуном і моцарелою

Credits

Овочеві салати — річ буденна і звична. Набагато цікавіше виходить салат, в якому поєднані несумісні, здавалося б, інгредієнти.

Якщо ви шукаєте нові смакові відчуття, спробуйте салат із кавуна з моцарелою. Яким би несподіваним і дивним не здалося вам це поєднання, повірте, воно варте уваги.

Інгредієнти:

  • 400 г кавуна
  • 100 г моцарели
  • 2 стебла базиліку
  • 2 стебла м'яти
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 0,5 чайної ложки бальзамічного оцту
  • 0,5 чайної ложки соку лимона
  • кедрові горіхи

Приготування

Кавун очистити від шкірочок і насіння і нарізати довільними шматочками. Так само довільно нарізати моцарелу. Базилік і м'яту вимити і обірвати листочки.

Оливкову олію з'єднати з соком лимона і бальзамічним оцтом і добре вимішати.

Підготовлений кавун з'єднати з моцарелою, додати базилік і м'яту, акуратно перемішати, викласти на блюдо, притрусити кедровими горіхами і полити заправкою.

На замітку

Готуйте і заправляйте салат безпосередньо перед подаванням.

Моцареллу можна замінити фетою, лимонний сік — соком лайма, кедрові горіхи — волоськими, фундуком, мигдалем або фісташками, а звичайну оливкову олію — ароматизованою.

Читайте також: Салат із фетою і виноградом: вишуканий рецепт

Наступна публікація