Приготуйте апетитний, соковитий, трохи гоструватий салат на швидку руку, який готується за лічені хвилини, — чудова закуска до м'яса, риби або картоплі.
До складу страви входять огірки, морква, болгарський перець та пікантна заправка. Потрібно підготувати овочі, нарізати, потім приготувати заправку з меду, соєвого соусу, лимонного соку, часнику, перцю чилі та кунжуту.
Інгредієнти
- Огірки, моркву, болгарський перець помийте.
- Огірки наріжте великими брусками.
- У перця видаліть насіння, плодоніжку та наріжте великою соломкою.
- Моркву очистіть та натріть на "корейській" тертці.
- Усі нарізані овочі викладіть у миску.
- Кунжут просмажте на гарячій сухій сковороді.
- Часник очистіть та видавіть через прес.
- Для заправки з'єднайте оливкову олію, сік лимона, соєвий соус, мед, часник, перець чилі, сіль і добре перемішайте. Полийте заправкою овочі та ще раз перемішайте. Посипте кунжутом. Відправте в холодильник щонайменше 15 хвилин.
Поради:
- Салат бажано залишити настоятися на 8-12 годин.
- Сік лимона можна замінити оцтом 9% або яблучним.
Читайте також:
- Помідори, фаршировані сиром, бринзою та зеленню: рецепт корисної страви
- Малосольні помідори: швидкий рецепт, який подобається абсолютно всім
- Куряче філе, тушковане в кисло-солодкому соусі з болгарським перцем та морквою: рецепт китайської кухні