Печінкові оладки: простий рецепт смачної і корисної страви

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Печінкові оладки: простий рецепт смачної і корисної страви

Credits

Більшість із нас не уявляють свого життя без м'яса, абсолютно незаслужено забуваючи про субпродукти, королевою яких, без сумніву, є печінка.

Недарма багато делікатесних страв готуються на її основі: печінка по-строгановськи, паштети, фуагра. А чого вартий знаменитий страсбурзький пиріг, одним з основних інгредієнтів якого є все та ж печінка.

Включайте печінку в домашнє меню за можливості частіше, тому що вона унікальна своїм складом. За рівнем вмісту білка печінка не поступається м'ясу. До її складу входить залізо, яке запобігає зниженню рівня гемоглобіну в крові і розвитку анемії. Додайте до сказаного досить високий вміст в печінці міді, кальцію, магнію, фосфору, цинку, вітамінів А, С і групи В, і ви зрозумієте, що значення цього продукту в харчуванні складно переоцінити.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг печінки
  • 2 цибулини
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки манної крупи
  • 2 столові ложки сметани
  • олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Печінку вимити, обсушити, нарізати шматочками і разом із цибулею провернути через м'ясорубку або подрібнити блендером.

Приготовану масу посолити, поперчити, вбити яйця, додати сметану, всипати манну крупу, добре вимішати і залишити на 15 хвилин, щоб манка набухла.

У сковороді розжарити олію, столовою ложкою викладати в неї печінкову масу і смажити на середньому вогні по 3-5 хвилин з кожного боку до отримання красивого рум'янцю.

На замітку

Печінку використовуйте ту, яка вам більше до душі, — курячу, індичу, телячу, яловичу, свинячу.

Манну крупу можна замінити борошном, в такому разі тісто необов'язково вистоювати.

Якщо хочете, щоб оладки вийшли більш пишними, додайте в печінкову масу 0,5 чайної ложки погашеної оцтом соди.

Подавайте печінкові оладки з будь-яким гарніром — картопляним пюре, відвареною гречкою або рисом або з салатом зі свіжих овочів. І не забудьте приправити оладки сметаною.

Читайте також: Сирники за 15 хвилин: рецепт від Андрія Величка

Наступна публікація