Пиріг зі шпинатом і фетою від Євгена Клопотенка

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Шеф-кухар запевняє, що цей простий пиріг стане одним з ваших улюблених з першого шматочка.

Класичне поєднання фети зі шпинатом в листковому тісті зводить мене з розуму. Цей пиріг родом з Греції називається спанакопіта і виходить дуже ніжним і божественно смачним. У теплому вигляді або в холодному – він однаково прекрасний. Упевнений, що цей простий пиріг стане одним з ваших улюблених з першого шматочка.

Час підготовки - 20 хвилин.

Час приготування - 40 хвилин.

Інгредієнти:

листкове тісто (прісне) - 500 г;

сир фета - 500 г;

шпинат (свіжий або заморожений) - 150 г;

вершкове масло - 30 г;

сухий орегано - 1 ч. л.;

свіжомелений перець - ½ ч. л.;

яйце (для змащування пирога) -1 шт.

Приготування:

Насамперед дістаньте тісто з морозильної камери мінімум за годину до приготування, щоб воно розморозилося і стало еластичним. Шпинат (150 г) промийте під проточною водою. Зручно це робити в ситі або використовувати для цього друшляк. Потім обсушіть. Якщо у вас великі листки шпинату, то порубіть їх ножем на великі шматочки. Потушкуйте шпинат на пательні з вершковим маслом (30 г) до м'якості протягом 3-4 хвилин.

Пиріз з фетою_1
klopotenko.com

Листки повинні стати м'якими, але стежте, щоб вони не пригоріли. Якщо використовуєте заморожений шпинат, то його необхідно попередньо розморозити і віджати зайву рідину. Тушкований шпинат перекладіть до миски.

Пиріз з фетою_3
klopotenko.com

Фету (500 г) поламайте руками або розімніть виделкою. Змішайте в мисці зі шпинатом. Солити начинку не варто, адже фета і так достатньо солона.

Пиріз з фетою_4
klopotenko.com

Додайте сухий орегано (1 ч. л.) і мелений чорний перець (½ ч. л.). Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти добре розподілилися.

Пиріз з фетою_5
klopotenko.com

Розморожене тісто розкачайте в прямокутний пласт товщиною приблизно 2-3 мм.

Пиріз з фетою_6
klopotenko.com

Візуально розділіть тісто на три сегменти і по центру розподіліть начинку.

Пиріз з фетою_7
klopotenko.com

Поперчіть начинку за смаком. Якщо вам подобається більш солоний смак, можете трохи посолити.

Пиріз з фетою_8
klopotenko.com

Накрийте начинку одним краєм тіста. Потім загорніть другим краєм.

Пиріз з фетою_9
klopotenko.com

Защипніть краї, щоб начинка під час випікання не висипалася. Перекладіть пиріг на деко з пергаментом швом донизу.

Пиріз з фетою_10
klopotenko.com

Поверхню пирога змастіть збитим яйцем (1 шт.). Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Готовому пирогу дайте трохи охолонути. Подавати пиріг можна як теплим, так і холодним.

Відеоверсія рецепту:

Готувати – це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програм "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: Тертий пиріг від Євгена Клопотенка

Залиште свій коментар

Вибір редакції