Просто і смачно: 10 оригінальних страв із трьох інгредієнтів

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Просто і смачно: 10 оригінальних страв із трьох інгредієнтів

Credits

Якщо в будинку зовсім небагато продуктів, це не означає, що з них не можна приготувати щось карколомне або, принаймні, смачне. Для наших рецептів закусок і гарячого, салатів і десертів знадобиться всього три інгредієнти і мінімум часу, а кожна страва, яка вдалася, може потішити не тільки в будні, а й у свята.

Для наших рецептів закусок і гарячого, салатів і десертів знадобиться всього три інгредієнти і мінімум часу, а кожна страва, яка вийшла, може потішити не тільки в будні, а й у свята.

Зелені кростіні

Час — 5 хвилин

На 4 порції
Намажте 12 галетних печив готовим хумусом (1/2 ст.), Прикрасьте часточками дуже тонко нарізаного огірка, посоліть і поперчіть за смаком. Галетне печиво можна замінити чипсами, будь-яким іншим несолодким печивом або грінками.

Креветки з імбирним соусом

www.credits

Час — 15 хвилин

На 4 порції

Зваріть у маленькій каструлі ¾ склянки сиропу з консервованих персиків або абрикосів і 1 столової ложки тертого свіжого імбиру 5 хвилин. Приправте сіллю і білим меленим перцем.

Помістіть 16 очищених великих креветок (близько 400 г) на деко і збризніть 3 столовими ложками фруктового міксу. Смажте від 3 до 4 хвилин. Подавайте з соусом.

Тим'яновий коржик

Getty Images

Час — 15 хвилин

На 4 порції

У невеликій мисці змішайте 3 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки нарізаного свіжого листя чебрецю і по ¼ чайної ложки солі і чорного перцю.

Розкачайте 350 г готового тіста для піци і покладіть на деко, попередньо змастивши тісто оливковою олією. Проткніть виделкою в декількох місцях і запікайте на середньому вогні до готовності. Дістаньте корж з духовки, щедро змастіть ароматизованою олією, розріжте на квадратики або смужки, поки тісто ще тепле, і подавайте, доповнивши піалою з приправою, яка залишилася, прикрасивши зеленими листочками.

Нектариновий прошуто

Getty Images

Час — 15 хвилин

На 4 порції

Наріжте 2 нектарини на 6-8 клинків і обгорніть кожен шматочок скибочкою прошуто. Закріпіть шинку зубочистками або загорніть її як конверт. Розігрійте сковороду на середньому вогні і смажте шматочки фруктів від 2 до 3 хвилин з кожного боку, поки прошуто не зготується. В кінці збризніть вогненною медовою водою (1 ч. л. меду і шматочок перцю чилі на ¼ склянки води) і смажте ще по пів хвилини з кожного боку.

Лосось Теріякі

www.credits

Час — 10 хвилин

На 4 порції

Розігрійте духовку до 220˚С. Змішайте в чашці по 1 столовій ложці соусу теріякі і лляної олії. Додайте сіль і перець за смаком. Наріжте 600 г філе лосося на порційні шматки, змастіть соусом і покладіть на деко, застелене пекарським папером. Запікайте від 5 до 7 хвилин і подавайте з соусом.

Стейки з виноградними помідорами

Credits

Час — 25 хвилин

На 4 порції

Нагрійте 2 чайні ложки оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Натріть 4 якісно відбитих яловичих стейки (спочатку 2,5 см завтовшки по 200 г кожен) сіллю і перцем і обсмажте від 4 до 6 хвилин з кожного боку. Перекладіть на тарілку і залиште в теплому місці на 5 хвилин.

Протріть сковороду і нагрійте ще 1 чайну ложку олії на середньому вогні. Додайте 600 г нарізаних на половинки або цілих виноградних помідорів і смажте 6 хвилин. За мить до готовності посипте їх 1 чайною ложкою сушеного орегано, сіллю і перцем. Подавайте стейки, уклавши зверху помідори.

Смажений лаваш з авокадо і кукурудзою  

www.credits

Час — 12 хвилин

На 4 порції

Відваріть молоду кукурудзу 5 хвилин (не більше) і зріжте гострим ножем зерна в миску. Очистіть і наріжте авокадо невеликими кубиками, а зелену цибулю — кільцями. Змішайте все з оливковою олією, сіллю і перцем.

На розпеченій сковороді розігрійте 4 круглі коржі тонкого лаваша і, поки вони теплі і пластичні, загорніть у них начинку з кукурудзи і авокадо. Одразу подавайте.

Аличеві свинячі відбивні

www.credits

Час — 20 хвилин

На 4 порції

Нагрійте 2 чайні ложки рослинної олії у великій сковороді на середньому вогні. Злегка відбийте свинячі відбивні на кісточках (2 см завтовшки по 200 г кожна), натріть сіллю і перцем і смажте до 8 хвилин з кожного боку. Покладіть в сковороду, в якій смажилися відбивні, 400 г вимитих і розрізаних навпіл плодів жовтої аличі без кісточок. Обсмажуйте, помішуючи, 2 хвилини і збризніть червоним винним оцтом. Поверніть назад в сковороду відбивні і смажте все разом ще кілька хвилин, додавши сіль, перець і мелений коріандр за смаком.

Оливковий радикіо

Credits


Час — 5 хвилин

На 4 порції

Наріжте великими шматками головку салату радикіо (загальний вихід 4 склянки), додайте ½ склянки нарізаних або цілих маслин без кісточок, 2-4 чайні ложки бальзамічного оцту і 1 столову ложку оливкової олії. Посоліть і поперчіть за смаком.

Парфе з дині з фісташками

Credits

Час — 5 хвилин

На 4 порції

Наріжте половину дині на маленькі кубики. Дайте злегка розморозитися 400 г ванільного морозива. У кожну з 4 креманок укладіть на одну половинку шматочки дині, на іншу — кульки морозива (або кладіть пошарово) і посипте все смаженими фісташками або будь-якими іншими горіхами.

Бутерброди з морозивом і шоколадом

Credits


Час — 5 хвилин

На 4 порції

4 готових шоколадних бісквіти розріжте навпіл. Заморожений до кам'яного стану пломбір наріжте дуже гострим ножем на пластини в 1 см завтовшки і за розміром бісквітів і покладіть поверх. Посипте натертим шоколадом (1/2 плитки). Одразу подавайте.

Софія Фарах

Читайте також: Крем-суп з печериць рецепт від Андрія Величка

Наступна публікація