Пухкий йоркширський пудинг — "вибухові булочки"

Такі "вибухові" булочки можна робити порожніми, без начинки, а можна урізноманітнити смак, додавши перед випіканням сир, лосось, ковбасу або гриби.

Якщо ви ще не чули назву "вибухові булочки", нехай вона вас не лякає. За цими словами ховається смачний йоркширський пудинг, який можна подавати замість хліба до м'яса або інших страв. А свою незвичайну назву ці булочки заслужили завдяки особливості "тікати" з форми. Річ у тім, що під час випікання, тісто в кілька разів збільшується в об'ємі і підіймається..

Рецепт пудингу, який згодом став класикою англійської кухні, відомий ще від початку XVIII століття. Кухарі придумали, як використовувати жир, який стікав з м'яса під час запікання в печі. На дно прямо над розпаленими вугіллям ставили спеціальне деко, в яке наливали тісто для млинців або кляр. Так одночасно готували дві страви: баранину, і пудинг, який подавали замість хліба.

Відтоді йоркширський пудинг став основною частиною недільного обіду у британців.

Інгредієнти:

4 яйця;

200 мл молока;

150 г борошна;

100 г сиру;

50 г шинки;

50 мл рослинної олії;

дрібка солі.

Час приготування: 25 хвилин

Приготування покроково:

1. Перш ніж ставати до приготування тіста, необхідно добре прогріти форми, в яких будемо випікати пудинг. Для йоркширського пудингу підійдуть керамічні форми, високі формочки для кексів, або ж чавунна пательня. Змащуємо їх олією та ставимо до розігрітої до 230°C духовку на 5-7 хвилин.

2. У цей час приготуємо тісто. У миску вбиваємо яйця, додаємо молоко, сіль і борошно. Замішуємо рідке тісто.

3. У розігріті форми виливаємо тісто, наповнюючи їх на ¾. Додаємо начинку: шинку і сир.

4. Випікаємо 15 хвилин за температури 230°C. Такі "вибухові" булочки можна робити порожніми, без начинки, а можна урізноманітнити смак, додавши перед випіканням сир, лосось, ковбасу або гриби.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Читайте також: Голландський млинець - швидкий сніданок для всієї родини

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Новини партнерів