Реберця BBQ: рецепт легендарної страви

Соковиті реберця BBQ — справжня гастрономічна насолода, яку можна легко приготувати вдома та отримати ресторанний результат.

Реберця BBQ: рецепт легендарної страви

Реберця BBQ: рецепт легендарної страви / © Credits

Завдяки ніжному м’ясу, ароматним спеціям і карамелізованій глазурі реберця тануть у роті, а м’ясо без зусиль відходить від кісточки. Фудблогерка Альона Карпюк поділилася своїм перевіреним рецептом приготування.

Інгредієнти

Основні

  • свинячі або телячі ребра 1,5–2 кг

  • копчена паприка 1 ст. л.

  • сушений часник 1 ст. л.

  • спеції до м’яса (наприклад, суміш перцю, коріандру, кмину) 1 ст. л.

  • сіль

Для глазурі

  • соєвий соус 2 ст. л.

  • соус BBQ 2 ст. л.

  • гірчиця (краще діжонська) 2 ст. л.

Приготування

Підготовка та маринування

  1. Підготуйте реберця. Зніміть з ребер плівку з внутрішнього боку — так м’ясо краще вбере маринад і стане ніжнішим після запікання.

  2. Приготуйте суху суміш спецій. У мисці змішайте паприку, часник, спеції до м’яса та сіль.

  3. Замаринуйте м’ясо. Ретельно натріть реберця сумішшю спецій з обох боків. За бажанням можна залишити на 1–2 години в холодильнику для кращого просочення (або одразу переходити до запікання).

Запікання

  1. Запікання в духовці (етап тушкування): загорніть реберця у кілька шарів фольги (щоб не витік сік) та викладіть на деко. Поставте до розігрітої до 150°C духовки на 2 години. Завдяки низькій температурі та фользі ребра будуть м’якими й соковитими.

  2. Підготуйте глазур: змішайте в окремій мисці соєвий соус, соус BBQ та гірчицю до однорідності.

  3. Фінальне запікання (етап карамелізації): дістаньте ребра, обережно розкрийте фольгу, щедро змастіть глазур’ю та поставте до духовки ще на 20 хв за 200°C. Завдяки цьому утворюється блискуча, ароматна скоринка.

Поради

  • Ребра вибирайте з достатньою кількістю м’яса: найкраще брати свіжі охолоджені свинячі ребра.

  • Соус BBQ можна зробити самостійно, додавши мед, томатну пасту, оцет і соєвий соус.

  • Ребра можна приготувати і на грилі — після запікання у фользі довести до готовності на решітці, змащуючи глазур’ю.

З чим подавати

  • картопляне пюре

  • грильовані овочі

  • свіжий салат зі шпинату та руколи

  • келих червоного сухого вина

Реберця BBQ — це справжній кулінарний шедевр, який підходить як для сімейної вечері, так і для святкового застілля.

Пов’язані теми

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie