Рецепт гречаних пампушок із часником
Спробуйте поекспериментувати та приготувати цю просту страву.

Готуються такі пампушки дуже просто, а подавати їх найкраще із гарячим борщем до обіднього столу.
Інгредієнти:
- гречане борошно - 350 г
- дріжджі - 10 г
- яйця - 2 шт.
- сіль - 1 ч. л.
- вода - 0,75 склянки
- цукор
Для соусу:
- олія - 4 ст. л.
- часник - 4 зубчики
- сіль
- зелень петрушки
Приготування:
Живі дріжджі розітріть із сіллю і цукром, влийте теплу воду, додайте яйця, всипте просіяне через сито гречане борошно. Добре все перемішайте і вимішуйте тісто руками доти, поки воно не набуде однорідної консистенції.
Згорніть тісто у кулю, змастіть високу миску олією і покладіть у неї тісто. Накрийте миску вологим рушником або харчовою плівкою і поставте у темне місце підходити на 1 годину.
Коли об’єм тіста збільшиться у 1,5 раза, замісіть його ще раз і сформуйте із тіста кульки.
Покладіть кульки на деко та накрийте рушником. Дайте так постояти хвилин 10. Коли час мине, змастіть збитим яйцем та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Соус готується також дуже просто: видавіть часник, та змішайте із олією, зеленню та сіллю.
Читайте також: Рецепт пісних біскоті з мигдалем та вишнею - сухарики до посту
Більше рецептів шукайте у розділі "Кухня".
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ
Відео Національний день часнику: чим корисна рослина та хто її їсть найбільше
Сьогодні Національний день найбільш цілющого плоду всіх часів – часнику. Започаткували свято американці, а справжні поціновувачі цього продукту в усьому світі влаштовують часниковий день – готують страви з пекучого плоду. Чим корисний часник і хто у світі їсть його найбільше – дивіться.
