Рецепт окрошки на кефірі з червоною рибою

Рецепт окрошки на кефірі з червоною рибою

фото: Bene Gusto

Окрошка — традиційний холодний суп, який готують у багатьох країнах світу.

Наприклад, в Болгарії та Північній Македонії є таратор на кислому молоці, але без м'яса та яєць, зате з часником і волоським горіхом. У литовській кухні холодний борщ або "хладнік" готують із буряком. У Туреччині холодний суп на основі йогурту з огірками і зеленню називають джаджиком. Часто його подають до основних страв замість салату. У киргизькій кухні ви можете зустріти молочну окрошку під назвою чалоп, а в Азербайджані — дограмач. За рецептом, який вказано нижче, ви зможете приготувати холодну окрошку із слабосоленою сьомгою на кефірній основі.

Інгредієнти:

  • 600 мл мінеральної води
  • 300 мл кефіру 1%
  • 130 г слабосоленої сьомги
  • 3 варених яйця
  • 3 відварені картоплини
  • 1 огірок
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 4-5 пір'їн зеленої цибулі
  • пучок кропу
  • 1/2 ч.л солі

Приготування покроково:

1. Картоплю миємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Яйця варимо вкруту. Овочі та зелень добре промиваємо під проточною водою.

2. Нарізаємо дрібними кубиками відварені яйця, картоплю, свіжий огірок, слабосолену сьомгу, зелену цибулю та кріп.

3. Для заправки використовуємо кефір та негазовану мінеральну воду. Щоб відрегулювати кислоту холодного супу, вичавлюємо в ємність приблизно 2 ст. л лимонного соку. За смаком можна додати більше. Кефір та воду використовуємо в пропорції 1:2. На кожні 100 мл кефіру додаємо 200 мл води. Для приготування окрошки не обов'язково купувати мінералку, можна використовувати холодну кип'ячену воду. Солимо за смаком і даємо настоятися 10-15 хвилин.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Читайте також: Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою

Більше рецептів шукайте у розділі "Кухня".