Рецепт пухких молочних панкейків

Рецепт пухких молочних панкейків

Фото: Credits

Найперші американські млинці європейських переселенців "баннок" були товстими коржами, що більше нагадували пироги і пеклися з вівсяного борошна. Водночас індіанці створювали круглу випічку з кукурудзяного, додаючи горіхи та фрукти. Сьогодні на святкових заходах у північних штатах американці пригощаються варіацією, яка виникла на перетині цих двох рецептів — "джоннікейками", або інакше пирогами Джона — пишними кругликами з кукурудзяного борошна.

Славу ж "традиційних" американських млинців заслужили пшеничні під назвою "Срібний долар", а також повітряні молочні панкейки. Перші — близько 5-7 см у діаметрі або трохи більше, ніж срібний долар, що був у США до 1979 року. Зазвичай їх подають на сніданок по 10-20 штук, поливаючи кленовим сиропом або джемом. Другі — розміром зі сковороду, на яких їх готують, або близько 10-12 см у діаметрі, пишні та прекрасні, і саме їх герої голлівудських фільмів часто роблять фігурними.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 скл. пшеничного борошна
  • 1 ч. л. пекарського порошку
  • ½ чайної ложки солі
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 1 скл. молока
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. розтопленого вершкового масла для тіста
  • 2-3 ст. л. вершкового масла для смаження
  • опціонально — кленовий сироп, вершкове масло, чорниця, мед

Приготування

З'єднайте у великому посуді всі сухі інгредієнти — просіяне борошно, сіль, цукрову пудру й пекарський порошок. Перемішайте і зробіть у центрі заглиблення.

В окремій мисці збовтайте яйце, додайте розтоплене вершкове масло, збийте, влийте молоко і ще раз ретельно перемішайте.

Яєчно-молочний соус вилийте в центр борошняної суміші і, розмішуючи від центру до країв, зробіть млинцеву заготовку однорідною і гладкою — без грудок. Як правило, в останній дії рекомендується використовувати не віничок, а дерев'яну ложку або лопатку.

Змастіть шматочком вершкового масла маленьку сковороду і поставте на середній вогонь, не даючи їй перегрітися. Виливайте на неї тісто за допомогою черпака так, щоб вийшли коржі близько 10-12 см у діаметрі. Щойно краї схопляться, а на поверхні з'являться дірочки, перевертайте млинець лопаткою. Звичайно процес смаження одного млинця займає близько 6 хвилин — по 3 хвилини з кожного боку.

Готові млинці по-американськи укладіть купкою на тарілку, зверху покладіть шматочок вершкового масла і полийте кленовим сиропом, медом або збитими вершками. Також до них можна подати ягідний джем або свіжі ягоди з цукром.

Софія Яроцька

Читайте також: Ідеальні млинці: рецепт від королівських кухарів

Більше рецептів шукайте в розділі "Кухня"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Найкращі рецепти млинців
Наступна публікація