Ці ароматні яблучні пундики можна подавати з цукровою пудрою або приготувати для подавання глазур із сидру та йогурту.
Пундики виходять дуже пухкими, а йогуртову глазур краще подавати як соус разом з ними.
Інгредієнти
- Приготуйте глазур: змішайте всі складники (1 склянку йогурту, сидр, цукрову пудру та патоку) у скляній або пластиковій мисці. Накрийте та поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин і максимум на 1 день.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть яблука (вони мають бути дрібно нарізані, майже подрібнені) у невелику миску. Додайте лимонний сік і гарячу воду так, щоб яблука були повністю покриті, і дайте їм охолонути, поки ви готуєте тісто.
- У великій мисці змішайте борошно, коричневий цукор, корицю, імбир, гвоздику, запашний перець, сіль та розпушувач (тобто всі сухі інгредієнти). Пальцями розітріть холодне масло, поки суміш не стане однорідною.
- У середній мисці змішайте молоко, яйце, йогурт і патоку до однорідної маси. Повільно і обережно вмішайте молочну суміш у борошняну суміш. Будьте обережні, щоб не перемішати дуже сильно.
- Викладіть тісто у кондитерський мішок.
- Злийте воду з яблук. Змастіть форму для мініпундиків розтопленим маслом, потім покладіть кілька шматочків яблук у кожну порожнину для пундиків. Видавіть тісто для пундиків зверху яблук у порожнини для пундиків так, щоб вони були заповнені приблизно на 2/3. Будьте обережні, щоб не переповнити, інакше ви отримаєте пишні мафіни-пундики.
- Випікайте у духовці приблизно 7 хвилин, потім дістаньте пундики з духовки. Дайте трохи охолонути, потім переверніть форму на решітку, щоб пундики повністю охолонули.
- Подавайте з йогуртовою глазур'ю.
Читайте також: