Овочева запіканка – це корисна й легка страва. Перед запіканням капусту потрібно обов'язково відварити, так вона стане ніжнішою.
Запіканка готується в духовці. Овочі залийте сумішшю з молока та яєць і посипте сиром. Готується нескладно, а виходить смачно й ситно.
Інгредієнти
- Цвітну капусту помийте, розберіть на суцвіття та відваріть у киплячій підсоленій воді 5-8 хвилин. Відкиньте на друшляк і трохи остудіть.
- Для заливки з'єднайте яйця, чорний мелений перець, суміш італійських трав, молоко та сіль. Збийте віночком.
- Твердий сир натріть на великій тертці.
- Помідори помийте і наріжте кружальцями.
- До змащеної олією форми викладіть капусту і залийте сумішшю. Зверху викладіть помідори та посипте твердим сиром.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Поради:
- Коли відварюватимете капусту, можна додати у воду трохи куркуми для кольору.
Читайте також:
- Рецепт запіканки з баклажанів з м'ясним фаршем
- Ікра баклажанна: класичний рецепт
- Мариновані баклажани: швидкий рецепт