Ризото з гарбуза з песто і цибулею фрі

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Ризото з гарбуза з песто і цибулею фрі

Credits

Ризото - це не та страва, яка буде чекати на їдців, навпаки, це вони повинні потерпіти, поки поки пряна і ароматна страва буде готова.

Ризото з гарбуза — дієтична і водночас дуже смачна вечеря.

Інгредієнти на 6 порцій:

Для різотто:

  • 400 г рису арборіо
  • 1,5 л води
  • 400 г м'якоті гарбуза
  • 6 зубчиків часнику
  • 85 г вершкового масла
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 100 г борошна
  • 4 цибулини
  • 1/3 скл. олії
  • сіль
  • опційно: 150 г пармезану

Для песто:

  • 3 зубчики часнику
  • 10 волоських горіхів
  • 20 гілочок базиліку
  • 1 скл. оливкової олії

Вимити, обсушити і велики шматками нарвати базилік. Часник нарізати. Горіхи обсмажити на сухій сковороді. Все подрібнити в процесорі в однорідну пасту. Продовжуючи збивати, вливати потроху оливкову олію так, щоб вийшло густе пюре. Посолити. Перекласти песто в соусник і відставити.

Гарбуз нарізати невеликими кубиками й обсмажити до м'якості в половині вершкового масла. У сотейнику розігріти воду з другою половиною масла, додати часник і потомити 5 хвилин.

Всипати рис на розігріту з олією глибоку сковороду і обсмажити до прозорості. По одному ополонику підливати в сковороду гарячий часниковий бульйон, шоразу чекаючи поки він всмокчеться. Готувати на мінімальному вогні до готовності.

Цибулю очистити, нашаткувати тонкими кільцями, обваляти в борошні і обсмажити у фритюрі з олії. Обсушити на паперовій серветці.

Пармезан натерти і всипати в рис разом із гарбузом. Томити, помішуючи, 2 хвилини. Подавати на стіл, додавши до кожної порції песто і цибулю фрі.

Софія Яроцька

Читайте також:

Рецепт пасти "Волосся ангела" з гарбузом і горіхами

Як смачно приготувати гарбуз із сиром — простий рецепт

Смачний суп з гарбуза на Геловін: рецепт від Олі Полякової

Наступна публікація