Салат "Оселедець під шубою" — класичний рецепт

Салат "Оселедець під шубою" — класичний рецепт

Фото: www.credits

Продукти для такого салату прості та найдоступніші.

Ну хто ж не знає один із найпопулярніших новорічних салатів — "Оселедець під шубою", адже цей салат ми не менше любимо, ніж олів'є. Готувати його не складно і відносно швидко, а завдяки величезній кількості овочів і риби він виходить дуже ситним. Та не варто забувати і про естетику, адже завдяки яскравому буряку страва дійсно має красивий вигляд і стане чудовою окрасою святкового столу.

Інгредієнти:

оселедець — 1 філе

картопля — 4 шт.

морква — 4 шт.

цибуля — 1 шт. (або 2 маленьких)

буряк — 2 шт.

яйця — 5 шт.

домашній майонез

сіль

цукор

яблучний оцет — 2 ст. л.

холодна кип'ячена вода

Приготування:

Крок 1

Відваріть усі овочі. Кількість краще визначати за розміром вашої посуду для формування салату. Але приблизну кількість зазначено вище.

Крок 2

Остудіть і почистіть овочі.

Крок 3

Наріжте цибулю маленькими кубиками, посоліть, додайте трохи цукру, залийте все яблучним оцтом. Перемішайте, залийте холодною кип'яченою водою і залиште маринуватися на 10-15 хвилин. Після того як час маринування скінчиться, злийте рідину з цибулі.

Крок 4

Натріть відварені овочі на тертку, краще використовувати велику. На ній натріть і яйця.

Крок 5

Наріжте філе оселедця невеликими кубиками.

Крок 6

Коли всі продукти підготовані — час формувати салат. Краще використовувати для нього прозору форму, щоб було видно всі шари. Або ще хороший варіант — використовувати форму для випічки торта.

Так, перший шар — картопля. Рівномірно розкладіть її на дно вашої форми. Дехто першим шаром робить оселедець, але це не надто практично, оскільки під час накладання салату він просто залишається на тарілці. А картопля тримає все разом.

Після того як картоплю розкладено, утрамбуйте її трохи ложкою. Зовсім трохи посоліть і поперчіть. Змастіть картоплю майонезом.

Крок 7

Другий шар — оселедець. Викладіть його зверху на картоплю і рівномірно розподіліть. Зверху нанесіть майонез і теж рівномірно розмажте.

Крок 8

Третій шар — маринована цибуля. Розподіліть її по поверхні і теж змастіть майонезом.

Крок 9

Четвертий шар — відварна морква. Трохи посоліть, поперчіть і утрамбуйте ложкою. Змастіть її тонким шаром майонезу.

Крок 10

П'ятий шар — натерті яйця. Їх теж потрібно розподілити, утрамбувати, посолити, поперчіть і змастіть майонезом.

Крок 11

Шостий шар — відварений буряк. З ним потрібно повторити те ж саме, що і з попередніми шарами: розподілити, утрамбувати, посолити й поперчити. Наприкінці змастити майонезом. За бажанням салат можна прикрасити свіжим кропом. Перед подаванням салат краще поставити в холодильник для просочування приблизно на 2-3 години.

Смачного!

Читайте також: Олів'є з куркою і запеченими овочами

Повʼязані теми:

Наступна публікація