Салат із фетою і виноградом: вишуканий рецепт

Дата публікації
Перегляди
5551
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Салат із фетою і виноградом: вишуканий рецепт

Фото: Credits

Літо — пора салатів. Овочевих — на сніданок і вечерю і як доповнення до обіду, фруктових — як десерт.

Ми ж пропонуємо приготувати вишуканий салат, який об'єднує фрукти із зеленню і доповнений сиром.

Цей салат ідеальний до келиха доброго білого вина, яке однаково любить і сир, і виноград, і грушу.

Інгредієнти:

  • 2 груші
  • 200 г винограду
  • 0,5 качана айсберга
  • 100 г фети
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки соку лайма
  • 1 столова ложка меду
  • 1 столова ложка кунжуту

Приготування

Груші, виноград і салат вимити й обсушити. У груш видалити серцевину і нарізати їх тонкими скибочками. Виноград зняти з грона і розрізати кожну ягоду навпіл, видаливши за бажання кісточки. Листя салату порвати на шматочки довільної величини.

Фету нарізати невеликими кубиками.

Оливкову олію з'єднати з соком лайма і медом і вимішати до однорідності.

На блюдо укласти подушку з листя айсберга, на них — груші, виноград і фету, і полити все заправкою.

Готовий салат притрусити кунжутом.

На замітку

Готувати і заправляти страву слід безпосередньо перед подаванням, інакше груша і виноград пустять сік, а салат прив'яне.

Айсберг можна замінити романо, руколою або латуком, фету — моцарелою, пармезаном або сиром з блакитною пліснявою, сік лайма — лимонним соком, а разом із кунжутом додати улюблені горіхи — волоські, кедрові або фісташки.

Щоб салат отримав особливий аромат і заграв пікантним смаком, заправте його ароматизованою олією.

За бажання зробити смак салату ще більш пікантним додайте в заправку 1-2 чайні ложки французької гірчиці.

Читайте також: Припущений шпинат із лимоном і часником: рецепт від Євгена Клопотенка

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
5551
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація