Якщо у вас в морозилці є упаковання замороженого листкового тіста, то це ідеальне рішення потішити ваших рідних ароматною випічкою.
З приготуванням слойків впорається навіть господиня-початківиця. Для цього розморозьте тісто, підготуйте солодкі соковиті сливи, викладіть їх на тісто і відправте в духовку.
Інгредієнти
- Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури.
- Сливи вимийте, просушіть, розріжте навпіл, видаліть кісточки і ще раз розріжте вздовж навпіл.
- Яйце збийте виделкою.
- На присипану трохи борошном поверхню столу викладіть тісто. Злегка розкатайте качалкою і наріжте на прямокутники 10*15 см. На одному боці прямокутника зробіть надрізи, щоб вони не доходили до краю. На цілий край викладіть сливи, посипте цукром. Краї тіста змастіть збитим яйцем. Накрийте надрізаним боком тіста і защипуйте краї виделкою.
- Викладіть слойки на деко, застелене пергаментним папером, змастіть яйцем.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин. Готові слойки посипте цукровою пудрою.
Поради:
Слойки можна посипати кунжутом або насінням льону.
Читайте також:
- Готуємо з Камалою Гарріс американське печиво "Monster Cookies"
- Як приготувати низькокалорійний тирамісу: секрети дієтолога
- Рецепт персикових мафінів