Швидко та просто: рецепт ароматного хліба на сковорідці

Автор
Ольга КузьменкоОльга Кузьменко
Дата публікації
Перегляди
11к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Швидко та просто: рецепт ароматного хліба на сковорідці

Фото: Credits

Свіжий та ароматний хліб можна швидко та досить просто спекти вдома. Ділимося з вами рецептом хліба, для випікання якого вам не знадобиться навіть духовка.

Рецептом ароматного хліба у своєму блогу в TikTok поділилася @nataliia.zhuk.

Інгредієнти для тіста:

250 мл теплої води

1 ст. л цукру

7 г сухих дріжджів

1 ч. л. солі

430 г пшеничного борошна

30 мл олії

Інгредієнти для намащення:

свіжа петрушка

2 зубчики часнику

60 г вершкового масла

30 мл олії

Приготування

Воду налити в миску, додати столову ложку цукру і дріжджі. Накрити рушником і залишити на десять хвилин, щоб дріжджі добре розчинилися. Після цього додати чайну ложку солі та просіяти борошно. Добре перемішати і додати олію. Замісити тісто. Далі змастити миску олією, викласти туди тісто, накрити миску харчовою плівкою і поставити тісто в тепле місце на 40 хвилин. Коли тісто підніметься, потрібно поділити його на 12 однакових частин, сформувати кульки і викласти на суху сковорідку. Знову накрити плівкою та рушником і залишити ще на 20 хвилин для того, щоб тісто підійшло. Після цього поставити тісто на маленький вогонь та смажити хліб під закритою кришкою 15 хвилин. Потім накрити пергаментом, перевернути хліб та смажити ще 10 хвилин. Вийняти зі сковорідки та змастити часниковим намащенням зверху.

Для намащення взяти петрушку, натерти до неї два зубчики часнику, додати 60 грамів розтопленого вершкового масла та 30 мл соняшникової олії.

@nataliia.zhuk Хліб, який не потребує випікання в духовці Друзі , всі інгредієнти на відео я сказала # хліб # хлібрецепт

Готовий хліб змастити запашним намащенням. Смачного!

Читайте також:

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
11к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація