Сирно-гарбузова запіканка: рецепт яскравого десерту 

Цієї осені приготуйте гарний та ароматний десерт із класичним поєднанням гарбуза й сиру.

Сирно-гарбузова запіканка

Сирно-гарбузова запіканка / © Credits

На сторінці nataliia.zhuk показали, як приготувати гарну та смачну сирно-гарбузову запіканку.

Інгредієнти:

Сирний шар:

  • сир (не сухий) – 400 г

  • яйце – 2 шт.

  • цукор – 60-80 г

  • цукор ванільний – 1 ч. л.

  • йогурт – 100 г

  • борошно – 3-4 ст. л.

  • мак – 1-2 ст. л.

Гарбузовий шар:

  • гарбуз – 500-700 г

  • яйце – 2 шт.

  • цукор – 30-60 г

  • борошно – 3-4 ст. л.

  • цедра лимона

Приготування:

  • Наріжте гарбуз і поставте його запікати за температури 200°C до готовності. Це приблизно 30-50 хвилин.

  • Поки гарбуз запікається, до сиру додайте яйця, цукор і ванільний цукор, кефір і борошно.

  • Все ретельно збийте блендером. Якщо консистенція вийшла густою, додайте трохи молока, а якщо рідкою, то борошна. Все залежить від вологості вашого сиру.

  • Потім додайте мак і перемішайте все ложкою.

  • Коли гарбуз охолоне, додайте яйця, цукор і цедру лимона.

  • Також додайте борошно і перебийте все блендером.

  • Дно форми застеліть пергаментом, боки змастіть маслом і викладайте по дві столові ложки сирного тіста, потім гарбузового – і так чергуючи.

  • Важливо, щоб консистенція у них була однакова.

  • Поставте до розігрітої до 190°C духовки на 40-45 хвилин.

  • Діставши запіканку з духовки, дайте їй охолонути, можна навіть покласти до холодильника на кілька годин.

Поради:

  • Замість йогурту можна використати кефір.

  • Замість цедри лимона можна використати цедру апельсина.

Навіть якщо ви не любите гарбуз, цей рецепт вам має сподобатися.

Читайте також:


Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie