Смажений сир із персиками: рецепт від Андрія Величка

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Смажений сир із персиками: рецепт від Андрія Величка

Facebook Андрія Величка

Це рецепт дуже смачної закуски, яку легко приготувати.

Коли ми чуємо словосполучення "смажений сир", то уявляємо собі жирну закуску до пива у вигляді обсмаженого в паніроуванні сиру, або в крайньому разі лаваш із сиром сулугуні. Досить банально, відверто не ново і точно не дуже корисно. Але це рецепт дуже смачної закуски, яку легко приготувати, а за смаком вона точно стане однією з ваших улюблених. Це сир халумі з персиками і горішками.

Інгредієнти (для 2 порцій):

  • сир халумі — 300 г
  • персик або нектарин — 2 шт.
  • цукор — 2 ст. ложки
  • оцет винний або будь-який фруктовий — 1 ст. ложка
  • холодне вершкове масло — 1 ст. ложка
  • кедрові горішки  — 1 ст. ложка
  • трохи олії для обсмажування

Крок 1

Для початку розповім що таке сир халумі і з чим його їдять. За таким екзотичним назвою ховається дуже смачний, а головне цілком поширений в країнах Середземномор'я. Особливістю цього сиру є те, що через щільність його можна обсмажити. На сковороді, або на грилі, або на решітці. Але саме обсмажити, як шматок м'яса — і сир цей не розплавиться, а надбає рум'яної скоринки. Обумовлено це особливістю технології приготування самого сиру.

Крок 2

Для початку підготуємо персики. Для цього потрібно очистити від кісточок і нарізати часточками. Після цього обсмажуємо на розпеченій олії протягом 1 хвилини. Так, обсмажуємо персики! Здавалося б, навіщо смажити персики, це ж фрукти. Але однозначно ви повинні це спробувати.

Коли персики злегка обсмажені, посипаємо цукром і вливаємо оцет. Повинна вийти легка карамель, миттєво знімаємо сковорідку з вогню і закидаємо шматочок холодного вершкового масла. Далі стаємо до обсмажування сиру в іншій сковорідці.

Крок 3

Обсмажуємо сир. Нарізавши його скибочками, завтовшки 1 см розпочинаємо обсмажування. Так, можна смажити просто на сковороді, на олії. Але якщо у вас є гриль або решітка мангала, то сир потрібно змастити олією і обсмажувати. Як довго смажити? До появи золотистої скоринки.

По суті ми за 20 хвилин приготували чудову закуску — обсмажений сир халумі з персиками. Під час подавання рекомендую посипати кедровими горішками і дати трохи руколи. Також смажений сир халумі чудово поєднується зі свіжими літніми помідорами, особливо з нашими південними, солодкими і ароматними.

Так що експериментуйте, пробуйте нові смаки.

Смачного!

Андрій Величко — один з небагатьох кухарів в Україні, хто отримав кулінарну освіту в Інституті Поля Бокюза, творця "нової французької кухні".

На своїй сторінці в Facebook він ділиться з підписниками цікавими рецептами та секретами приготування страв.

Читайте також: Як приготувати зимову спаржу : рецепт від Андрія Величка

Більше рецептів шукайте в розділі "Кухня"

Наступна публікація