Сьомга на грилі по-мексиканськи з соусом гуакамоле

Дата публікації
Перегляди
2350
Час на прочитання
1 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Сьомга на грилі по-мексиканськи з соусом гуакамоле

Фото: Credits

На відкритому вогні можна смажити не тільки м'ясо. Риба на грилі виходить особливо соковитою і ароматною.

Як приготувати сьомгу з кукурудзою на грилі і мексиканський соус гуакамоле розповідає шеф-кухар таверни "Любов і голод" Ігор Шмаль.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г свіжого філе норвезької сьомги
  • 4 качани кукурудзи
  • 100 г вершкового масла
  • 2 стиглих авокадо
  • 1 червона цибуля
  • 1 лайм
  • перець чилі (або поширений в наших широтах перець-вогник)
  • кінза
  • сіль, чорний перець

Промийте філе сьомги і промокніть паперовим рушником. Поріжте на 4 частини. Сьомгу посоліть і поперчіть, полийте оливковою олією і залиште на 10 хвилин. Викладіть сьомгу на гриль і смажте по 3-4 хвилини з кожного боку.

Поставте варити кукурудзу. Після того як вона приготується, покладіть її на гриль або грати. Смажте на вогні доти, поки вона не візьметься скоринкою, зніміть з гриля і змастіть вершковим маслом. Підсмажте на грилі білий хліб з двох боків.

Приготуйте соус гуакамоле

Інгредієнти:

  • стиглий авокадо
  • кінза
  • цибуля
  • перець чилі
  • сік лайма
  • сіль
  • чорний перець

Для цього розімніть м'якоть стиглого авокадо виделкою і ретельно перемішайте з дрібно нарізаною кінзою, цибулею, перцем чилі і соком лайма. Приправте сіллю і перцем.

Готова сьомга подається з гуакамоле і кукурудзою. Можете також подавати зі смаженими хлібними грінками.

Читайте також: Три рецепти гуакамоле: як вибирати і готувати авокадо

Повʼязані теми:

Наступна публікація