На відкритому вогні можна смажити не тільки м'ясо. Риба на грилі виходить особливо соковитою і ароматною.
Як приготувати сьомгу з кукурудзою на грилі і мексиканський соус гуакамоле розповідає шеф-кухар таверни "Любов і голод" Ігор Шмаль.
Інгредієнти на 4 порції:
- 400 г свіжого філе норвезької сьомги
- 4 качани кукурудзи
- 100 г вершкового масла
- 2 стиглих авокадо
- 1 червона цибуля
- 1 лайм
- перець чилі (або поширений в наших широтах перець-вогник)
- кінза
- сіль, чорний перець
Промийте філе сьомги і промокніть паперовим рушником. Поріжте на 4 частини. Сьомгу посоліть і поперчіть, полийте оливковою олією і залиште на 10 хвилин. Викладіть сьомгу на гриль і смажте по 3-4 хвилини з кожного боку.
Поставте варити кукурудзу. Після того як вона приготується, покладіть її на гриль або грати. Смажте на вогні доти, поки вона не візьметься скоринкою, зніміть з гриля і змастіть вершковим маслом. Підсмажте на грилі білий хліб з двох боків.
Приготуйте соус гуакамоле
Інгредієнти:
- стиглий авокадо
- кінза
- цибуля
- перець чилі
- сік лайма
- сіль
- чорний перець
Для цього розімніть м'якоть стиглого авокадо виделкою і ретельно перемішайте з дрібно нарізаною кінзою, цибулею, перцем чилі і соком лайма. Приправте сіллю і перцем.
Готова сьомга подається з гуакамоле і кукурудзою. Можете також подавати зі смаженими хлібними грінками.
Читайте також: Три рецепти гуакамоле: як вибирати і готувати авокадо