Соус песто з весняної зелені

Соус песто з весняної зелені

Фото: Credits

Цілий рік цей соус в Італії готують із городньої рослинності, але навесні в нього часто додають дикорослі трави.

Соус песто універсальний і чудово зарекомендував себе як зі спагеті, так і з відвареною або смаженою картоплею, і ніхто не забороняє насолодитися тонким смаком трав у компанії риби або м'яса, а також використовувати його як дип або основу для сендвічів або піци.

Інгредієнти:

  • 200 г або пучок змішаних весняних трав: м'яти, кропиви, яглиці, мокриці, кульбаб і т.д.
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. підсмажених кедрових горіхів або насіння соняшнику
  • 2 скл. натертого пармезану або будь-якого твердого сиру
  • сіль на кінчику ножа
  • 2-6 ст. л. оливкового масла Extra Virgin

Промиту, нарізану зелень укласти в друшляк. Закип'ятити в широкій каструлі воду і опустити в неї трави просто в друшляку на 30 секунд. Дістати з окропу, швидко опустити в миску з холодною водою, відцідити і поставити сушитися.

Потовкти вручну або за допомогою блендера кедрові горіхи або насіння, додати очищений і дрібно нарізаний часник і розтерти разом. Всипати сіль, сир і продовжити все розтирати. Останніми додати підсушені трави і, поступово вливаючи,  оливкову олію невеликими порціями, продовжити розтирати соус до повної однорідності.

На тарілку разом із букетом трав потраплять різноманітні ефірні олії, кислоти, антиоксиданти, фітонциди, клітковина, всі "зелені" вітаміни на чолі з аскорбіновою кислотою і безліч мікро- і макроелементів.

Софія Яроцька

Читайте також: Ризото з кропивою: незвичайний весняний рецепт

Повʼязані теми:

Наступна публікація