Сванська сіль: як самому приготувати найпопулярнішу грузинську приправу

Сванська сіль: як самому приготувати найпопулярнішу грузинську приправу

Фото: Getty Images

Ні для кого не секрет, що грузинська кухня — одна з найсмачніших і найароматніших, що досягається шляхом застосування великої кількості спецій і приправ.

Найпопулярніша приправа в самій Грузії — сванська сіль. Вона є на кожній кухні, і додають її практично в усі страви: супи, салати, соуси. Сванська сіль добре гармонує і з м'ясом, і з птицею, і з рибою, і з овочами, надаючи готовим стравам неймовірний аромат і особливу пікантність. Додавши сванську сіль в маринад для шашлику, ви отримаєте унікальний, ні з чим не порівнянний смак.

Інгредієнти:

  • 6 столових ложок солі
  • 150 г часнику
  • 2 столові ложки коріандру
  • 1 столова ложка насіння кропу
  • 1 столова ложка уцхо-сунелі
  • 1 столова ложка кмину
  • 1 столова ложка сушеного червоного гострого перцю
  • 1 столова ложка імеретинського шафрану

Приготування

Очищений часник розтовкти в ступці.

Сухі прянощі також потовкти у ступці або змолоти млином для спецій, але не до стану пудри.

Свіжомелені прянощі з'єднати з сіллю і добре перемішати.

В останню чергу додати часник і ретельно перетерти суміш вручну, щоб вийшла злегка волога маса, що нагадує мокрий пісок.

На замітку

Зберігати сванську сіль слід в герметично закритих банках.

Читайте також: Ароматизована олія для салатів: як приготувати оригінальну заправку

Повʼязані теми:

Наступна публікація