Свинина в соусі з червоного вина: покроковий рецепт

Автор
Катерина ТрушКатерина Труш
Дата публікації
Перегляди
3333
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Свинина в соусі з червоного вина: покроковий рецепт

мясо, свинина / Фото: Credits

Вінний соус прикрасить смак будь-якого м'яса.

Наближаються свята, і багато хто вже починає замислюватися над тим, чим пригостити сім'ю та друзів. Але ще є час потренуватися та визначитися зі стравами. Тому пропонуємо вам такий цікавий рецепт.

Інгредієнти:

свинина (м'якоть стегна) - 600-700 г

копчене сало - 60 г

гриби - 60 г

цибуля - 30 г

морква - 60 г

корінь петрушки - 40 г

корінь селери - 30 г

10-12 горошин чорного перцю

гірчиця - 1 ч. л.

цедра з чверті лимона

борошно - 10 г

сухе червоне вино - 200 г

сметана - 200 г

сіль

Приготування

1. Нашпигуйте м'ясо салом, посоліть та смажте його 3-4 хвилини з усіх боків у гарячому смальці. 

2. Наріжте овочі кружальцями, та покладіть під м'ясо. Посипте зверху дрібно нарізаними грибами.

3. Додайте горошини чорного перцю, лимонну цедру та 10 г вина.

4. Тушкуйте все під кришкою, підливаючи у разі потреби трохи гарячої води.

5. Коли м'ясо буде майже готовим, переставте його у гарячу духовку, час від часу поливайте жиром, в якому воно печеться. Запікайте до рум'яної скоринки.

6. Змішайте решту вина, борошно, гірчицю, долийте до м'яса, нехай все покипить ще 3-4 хвилини. 

7. Вийміть м'ясо, наріжте його. Зцідіть соус і полийте ним нарізане м'ясо. Овочі подавайте як гарнір.

Читайте також: М'ясо з квасолею: покроковий рецепт

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
3333
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація