Вінний соус прикрасить смак будь-якого м'яса.
Наближаються свята, і багато хто вже починає замислюватися над тим, чим пригостити сім'ю та друзів. Але ще є час потренуватися та визначитися зі стравами. Тому пропонуємо вам такий цікавий рецепт.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть стегна) - 600-700 г
копчене сало - 60 г
гриби - 60 г
цибуля - 30 г
морква - 60 г
корінь петрушки - 40 г
корінь селери - 30 г
10-12 горошин чорного перцю
гірчиця - 1 ч. л.
цедра з чверті лимона
борошно - 10 г
сухе червоне вино - 200 г
сметана - 200 г
сіль
Приготування
1. Нашпигуйте м'ясо салом, посоліть та смажте його 3-4 хвилини з усіх боків у гарячому смальці.
2. Наріжте овочі кружальцями, та покладіть під м'ясо. Посипте зверху дрібно нарізаними грибами.
3. Додайте горошини чорного перцю, лимонну цедру та 10 г вина.
4. Тушкуйте все під кришкою, підливаючи у разі потреби трохи гарячої води.
5. Коли м'ясо буде майже готовим, переставте його у гарячу духовку, час від часу поливайте жиром, в якому воно печеться. Запікайте до рум'яної скоринки.
6. Змішайте решту вина, борошно, гірчицю, долийте до м'яса, нехай все покипить ще 3-4 хвилини.
7. Вийміть м'ясо, наріжте його. Зцідіть соус і полийте ним нарізане м'ясо. Овочі подавайте як гарнір.
Читайте також: М'ясо з квасолею: покроковий рецепт